Carlo Ancelotti har tackat nej till att bli italiensk förbundskapten i fotboll. Arkivbild
Carlo Ancelotti har tackat nej till att bli italiensk förbundskapten i fotboll. Arkivbild

Ancelotti blir inte förbundskapten

Jakten på en ny förbundskapten till det sargade italienska fotbollslandslaget går vidare. På söndagen kom beskedet att Carlo Ancelotti tackat nej till jobbet

ANNONS
|

De fyrfaldiga världsmästarna åkte i november ut mot Sverige i play-off till VM i Ryssland i sommar, vilket är första världsmästerskapet Italien missar på 60 år. Gian Piero Ventura fick sparken som förbundskapten och sedan har jakten på en efterträdare pågått samtidigt som Italien fallit till 20:e plats på världsrankingen.

Ancelotti, 58, fick sparken från Bayern München i september. Han har tidigare som tränare vunnit Champions League med både Milan och Real Madrid plus tagit hem ligatitlar i Italien, England, Frankrike och Tyskland. Han träffade det italienska fotbollsförbundet i veckan men har nu valt att tacka nej. Att han kan bli tränare för ett europeiskt topplag sägs vara en orsak till att han inte vill ta förbundskaptensjobbet.

ANNONS

Roberto Mancini som är tränare för Zenit St Petersburg, Antonio Conte i Chelsea och samt Claudio Ranieri i franska Nantes är nu de hetaste förbundskaptensnamnen. Det italienska fotbollsförbundet har sagt att senast 20 maj ska allt vara klart.

TT-Reuters-AFP

ANNONS