Rickard Rakell jublar efter Anaheims seger mot Washington.
Rickard Rakell jublar efter Anaheims seger mot Washington.

Anaheims svenskar fixade supervändning

Stanley Cup-mästarna i Washington ledde med 5–1 efter drygt halva matchen hemma mot Anaheim och verkade vara på väg mot en given seger. Men Anaheim – och inte minst lagets svenskar – ville annorlunda och bjöd på en sanslös vändning till 6–5.

ANNONS
|

NHL-mötet började med ett svenskmål när Nicklas Bäckström skickade in 1–0 redan efter 41 sekunder. Men "Bäckis" fick ändå sluta kvällen som förlorare.

- 5–1-ledningen borde ha stoppat dem. De borde inte ha kunnat ta sig tillbaka. Det är ett bra lag och de har skickliga spelare, så det är vad som händer när vi förlorar puckar och ger dem utrymme i powerplay, säger Nicklas Bäckström till nhl.com.

ANNONS

Närmare i powerplay

Washington hann göra 2–0 innan Anaheim genom Ryan Getzlaf reducerade, assist av Rickard Rakell och Pontus Åberg. Men det stoppade inte Washingtons målfest. Det hann bli 5–1 innan Kalifornienlaget kom med i matchen igen.

Jacob Larsson assisterade till 2–5-reduceringen. Sedan sköt Rickard Rakell 3–5 innan mittperioden var över. Pontus Åberg prickade krysset och såg till att Anaheim kröp ännu närmare i powerplay, innan Hampus Lindholm knappt två minuter senare kvitterade till 5–5 i samma spelform.

Åberg avgjorde

- Efter tio minuter i den andra perioden tog vi över matchen. Jag vet inte om de slutade spela, men vi vände det. Jag tycker att vi spelade bra från och med då och under de sista tio minuterna av tredje perioden är matchen vår, säger Åberg till nhl.com.

Med drygt fem minuter kvar slog Pontus Åberg till igen. Ryan Getzlaf satte i gång Anaheims kontring, som slutade med att Åberg snodde åt sig pucken framför kassen och satte segermålet inför en smått förstummad publik i huvudstaden.

TT

ANNONS