Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anaheim-spelare firar mål. Laget är nu klart för kvartsfinal i Stanley Cup.

Anaheim klart för kvartsfinal

Anaheim blev det första NHL-laget som blev klart för kvartsfinal i Stanley Cup efter den fjärde raka segern över Calgary. Det kan ge Tre Kronor förstärkning till VM genom Calgary-centern Mikael Backlund.

Redan nu är det klart med elva NHL-spelare till Tre Kronor och om Backlund vill och är hel är han säkert aktuell för VM-spel i maj.

– Vi ska sätta oss ner för att diskutera namn som blir lediga när lag blir utslagna. Vi har inte gjort det ännu, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till Expressen.

I kvartsfinalen väntar segraren mellan Edmonton och San Jose där det just nu står 2–2 i matcher.

Patrick Eaves, Nate Thompson och Ryan Getzlaf gjorde Anaheims mål i 3–1-matchen mlt Calgary.

När Calgary-måvakten Brian Elliott sjabblade in Eaves skott i den sjätte minuten fick han lämna planen. Ersättaren Chad Johnson fick ingen drömstart då han släppte in ett mål redan efter en minut.

Rickard Rakell fick en passningspoäng till Thompsons mål.

Washington utjämnade

Washington utjämnade till 2–2 i matcher mot Toronto efter seger med 5–4. Nicklas Bäckström spelade fram till TJ Oshies två mål. Även André Burakovsky noterades för en assist i matchen.

– Väldigt skönt såklart, det var viktigt att vi fick den här segern. Nu är det bäst av tre och bara att köra. Man kan inte avvakta och backa hem, det går inte. Men Leafs viker aldrig ner sig, så vi vet att det kommer krävas väldigt mycket, säger Bäckström till Aftonbladet.

St Louis hade chansen att gå vidare – men Minnesota höll nollan i den fjärde matchen och vann med 2–0.