Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kim Amb slutade åtta i spjutfinalen i VM. Bild: Jessica Gow/TT

Amb VM-åtta i svag spjutfinal

Hade Kim Amb presterat på samma nivå som han gjorde under Finnkampen och SM hade han nosat på VM-medaljerna.
Men det blev till slut en åttondeplats i spjutfinalen i Doha.
– Det känns givetvis surt att jag inte kunde ta chansen att klippa en medalj, säger 29-åringen.

Herrarnas spjutfinal i VM höll lägre klass än väntat – och svenskhoppet Kim Amb var dessvärre inget undantag. Trots sex försök nådde Amb aldrig längre än 80,42 meter i andra kastet, ett resultat som räckte till en åttondeplats i finalen i Doha.

Trots allt hans bästa placering någonsin i en stor mästerskapsfinal.

– Det var en av målsättningarna, så det känns ändå kul. Givetvis hade jag hoppats på mer men jag fick inte ihop tekniken i dag och jag visste inte vilka trådar jag skulle dra i heller för att fixa det, säger Amb.

– Jag kämpade hårt, men det gav aldrig någon utdelning.

"Fin avslutning"

Amb, som satte personbästa under SM i år med 86,06, hade med ett kast av samma kaliber kunnat knipa bronset i Doha.

– Det känns givetvis surt att jag inte kunde ta chansen att klippa en medalj. Samtidigt har alla killarna i finalen bättre personbästa än mig och topp åtta är ändå en ganska fin avslutning på den här säsongen som har varit väldigt bra för mig.

"Oväntat"

Estniske stjärnan Magnus Kirt blev liggande skadad efter sitt femte försök, då det såg ut som att han kastade axeln ur led. Kirt fick nöja sig med silver (86,21) bakom överraskande guldmedaljören Anderson Peters från Grenada (86,89). Tyske Johannes Vetter (85,37) knep bronset.

– Det var lite oväntat (guldmedaljören). Men samtidigt har Peters gjort en fantastisk säsong, han bor i USA och går på collage tror jag. Han har gjort 87, 86 och 85 flera tävlingar. Han gjorde det bäst i dag, han höll en fin och jämn nivå. Vi andra höll en lägre nivå. Det är härligt att spjut sprider sig över hela världen, förr var det nästan bara Europa, sammanfattar Amb.

Marie Carlsson/TT

Carl Göransson/TT