Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Amatörens knall: Näst bäste svensk efter första dagen

David Nyfjäll, 20, var knappast den största blågula favoriten på förhand. Men när startfältet hade gått i mål under Scandinavian Invitations första dag var amatören näst bäste svensk.
– Jag är i bra form och kan inte säga att jag är jätteförvånad, säger han och ler.

Det har snackats mycket om Henrik Stenson, Alexander Norén och Marcus Kinhult. Men när den första tävlingsdagen av Scandinavian Invitation gick av stapeln ute på Hills var det en svensk doldis som kanske imponerade allra mest.

När amatören från Upsala Golfklubb David Nyfjäll, som blev caddad av sin bror, klev av banan gjorde han det på tre slag under par. Det här efter en runda som innehöll hela fem birdies och bara en riktig miss, en dubbelbogey på näst sista hålet.

– Jag fick en bra start och körde vidare därifrån. Det är jätteroligt att vara här och spela, säger Nyfjäll som till vardags pluggar på college i USA.

När han lämnade in sitt scorekort gjorde han det så långt som bäste svensk. Det här trots att blågula stjärnor som Kinhult och Stenson också hade spelat färdigt.

"Jag är inte jätteförvånad"

Och att få visa att han även på den här scenen kan vara med och konkurrera menar han är ett kvitto på vilken nivå han kan hålla – när han är i form.

– Sedan vet man som golfare att man kan ha bra dagar och dåliga dagar, det är ett spel med så små marginaler. Spelar jag min bra golf och de andra inte spelar sin allra bästa golf, då kan det bli såhär.

Hur stort är det här för dig att få visa att du verkligen kan vara med och konkurrera mot den här typen av världsspelare?

– Det är jättestort. Till att börja med är jag glad över att bara få vara här. Jag vill bara gå ut och ha kul och nu gick det bra i dag. Det är skönt att kunna visa att man kan spela ganska bra. Jag är i bra form och kan inte säga att jag är jätteförvånad. Jag har gått lågt här tidigare. Jag försökte göra det igen, säger 20-åringen som i och med det fina resultatet därmed ser ut att fortsätta sin framgångsrika sommar, som också har innehållit ett guld i Lag-EM.

Samtidigt som han var nöjd med första dagen är han dock medveten om att mycket återstår och att det kan svänga fort.

Men tanken är såklart att fortsätta på den inslagna vägen. För att göra det tror han framgångsreceptet är att fortsätta på samma vis.

– Jag ska bara hålla mig till min plan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.