Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Frida Winter/TT
Bild: Frida Winter/TT

Alvbåge tillbaka i svensk fotboll – klar för Sirius

John Alvbåge, 36, är tillbaka i allsvenskan. Målvakten har skrivit på ett kontrakt med Sirius.
– Det var en för bra möjlighet för mig att tacka nej till, säger han till klubbens hemsida.

Han har tillhört IFK Göteborg i två sejourer. Men efter att Pontus Dahlberg började slå igenom på allvar dök möjligheten upp för John Alvbåge att testa på något nytt. Först blev han utlånad till Minnesota United i MLS där skador satte stopp för målvakten.

Bättre gick det i norska Stabaek för målvaktsveteranen som senast spelat sin fotboll på Cypern hos klubben Nea Salamis.

LÄS MER: Provspelaren skriver kontrakt med Blåvitt: "Inspirerande"

Men nu är han alltså tillbaka i svensk fotboll igen. Under fredagen blev det klart att han har skrivit på ett kontrakt med Sirius som sträcker sig över säsongen 2019.

– Det känns jättebra. Sirius känns som ett väldigt spännande lag, och utmaningen i att ta på mig Siriuströjan och få komma tillbaka till Allsvenskan var en för bra möjlighet för mig att tacka nej till, säger John Alvbåge till klubbens hemsida.

LÄS MER: Dahlberg om uteblivna speltiden i Watford: "Klart man får tankar"

Sportchefen i Sirius, Ola Andersson är självfallet nöjd med sin rekrytering. En rekrytering spetsar till konkurrensen på målvaktssidan i truppen.

– Vi har bara två målvakter i truppen och vår bedömning är att vi behöver förstärka konkurrenssituationen. John är en bra målvakt, han är stabil och rutinerad med stor allsvensk erfarenhet och en bra person som kommer att smälta bra in i gruppen, säger han.

För John Alvbåge innebär kontraktet med Sirius att han nu kommer att ställas mot IFK Göteborg. Klubben som han varit öppen med att han fortfarande hyser starka känslor för.

John Alvbåge

Ålder:

36.

Position:

Målvakt.

Längd:

187 cm.

Vikt:

88 kg.

Moderklubb:

Torslanda IK.

Tidigare klubbar:

Västra Frölunda IF (1999-2002), Örebro SK (2003-2004), IFK Göteborg (2005), Viborg FF (2005-2008), Örebro SK (2008-2011), IFK Göteborg (2012-2017), Minnesota United (2017), Stabæk (2017), AC Omonia (2018), Nea Salamis (2018).

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.