Alvaro Santos sänkte AIK

|

Gais hakade på i allsvenskans toppstrid efter 2-0 mot AIK.

Alvaro Santos såg länge uddlös ut - men plötsligt slog brasilianaren till med två mål.

Gais är nu ett av fyra lag på 20 poäng som jagar tätduon Helsingborg och Elfsborg.

AIK blev kvarlämnat som mittenlag och har fortfarande inte vunnit borta. Men nu gjorde Solnalaget i alla fall en hygglig insats.

Efter en bra Gaisinledning tog gästerna över i mitten av första halvlek. Detta mycket på grund av att tränaren Andreas Alm förstärkte det centrala mittfältet genom att flytta in Daniel Tjernström och skifta 4-4-2 till 4-5-1.

Det var en match med mycket kamp och få finesser. Gais målvaktsvikarie Henri Sillanpää gjorde några viktiga räddningar. Finländarens reflexparad på Niklas Backmans kraftfulla hörnnick var den kanske allra vassaste.

När ett AIK-mål tycktes vara på väg fick gästerna en kortvarig svacka. Robert Åhman Persson gjorde ett misstag på egen planhalva. Eric Bassombeng vann en närkamp med Nils-Eric Johansson och slog ett inlägg. Alvaro Santos som troligen var offside kastade sig fram och nickade in 1-0 i 68:e minuten.

Samma brasilianare slet sig loss och petade in 2-0 i 82:e. De båda landsmännen Romário och Wanderson skötte det snygga förarbetet.