Alvaro Morata. Arkivbild.
Alvaro Morata. Arkivbild. Bild: Pierre Philippe Marcou/AP/TT

Alvaro Morata hotad under EM

Spanska anfallaren Alvaro Morata har inte lyckats med målskyttet under EM-gruppspelet. Nu berättar stjärnan att han utsatts för grova hot under mästerskapet.
– Jag önskar att folk kunde sätta sig in i hur det är, säger han.

ANNONS
|

Alvaro Morata lyckades inte hitta målet i 0–0-matchen med Sverige i lagens EM-premiär. Mot Polen blev det ett mål men också ett gäng missade målchanser, bland annat en straffretur mot öppet mål.

– Jag sov inte på nio timmar efter matchen mot Polen. Jag har fått hot och förolämpningar mot min familj. De hoppas att mina barn dör. Men jag mår bra. Jag har tillbringat några veckor isolerad från allt, säger han enligt spanska tidningen Marca.

LÄS MER:Paul Pogba flyttade en flaska Heineken – så agerar Uefa

Morata, till vardags i italienska Juventus, har kritiserats under EM och gick gått mållös även från Spaniens 5–0-seger mot Slovakien.

– Jag kanske inte har gjort mitt jobb som jag borde. Jag förstår att jag kritiseras för att jag inte gjort mål. Men jag önskar att folk kunde sätta sig in i hur det är att ta emot hot, att de säger att dina barn ska dö, säger han.

ANNONS

Alvaro Morata har tagit hjälp av psykolog

28-åringen säger att han tagit hjälp av spanska landslagets psykolog efter händelsen.

– Det är väldigt bra att ha en person som förstår dig och lyssnar på dig varje gång du behöver honom. Jag är rädd för att flyga och mina lagkamrater skojar om det, men jag är glad över att kunna ha någon att prata med.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS