Malmös målvakt Oscar Alsenfelt räddar en straff av Rögles Olle Liss.
Malmös målvakt Oscar Alsenfelt räddar en straff av Rögles Olle Liss.

Alsenfelt tackar kollegan efter derbysegern

Oscar Alsenfelt vet inte hur det är att förlora en straffläggning den här säsongen. En hemlig faktor bakom succén är att Malmös andremålvakt Christopher Nihlstorp brukar avslöja vad straffskyttarna ska göra redan på förhand.

ANNONS
|

Malmö förlorade säsongens första match mot Mora efter förlängning. Sedan dess har laget vunnit sju matcher som har varit oavgjorda efter ordinarie tid – fem av dem på straffar. Den trenden höll i sig över derbyt hemma mot Rögle.

Då klev Johan Olofsson fram och gjorde mål på sitt andra strafförsök efter att ha missat det första. Avgörandet innebar hans tredje mål på straff den här säsongen. Olofsson gjorde dessutom Malmös enda mål under ordinarie tid.

- Man vill alltid lägga en straff, man vill vara med och avgöra och bli hjälten som gör det sista målet, säger Olofsson.

ANNONS

Tränar inte på straffar

Faktum är dock att målvakten Oscar Alsenfelt, som räddade 40 skott mot Rögle, har varit den enda gemensamma nämnaren för Malmös alla straffsegrar så här långt. Det betyder dock inte att han har tränat extra på just straffar på senare tid. Tvärtom, menar han.

- Det passar mig att inte träna på det, jag tycker aldrig det blir matchlikt ändå. Straffar sitter mentalt och handlar om tålamod, jag spelar hellre på intuition när det väl gäller – det funkar för oss, säger Alsenfelt.

Han berättar att han också har fått god hjälp av Christopher Nihlstorp, målvaktskollegan som har stått i båset varje gång det slutar med straffar.

- Han är väldigt duktig på att veta vad skyttarna ska göra. Jag brukar fråga innan vad han tror och den här matchen hade han rätt på två av Rögles straffar, den ena var i princip exakt så som han sa att det skulle bli.

ANNONS

Hyllar motståndarna Rögle

För Rögles del satte förlusten käppar i hjulet på en uppåtgående spiral. Tränaren Cam Abbott var trots det nöjd med insatsen.

- Det var en välspelad hockeymatch, ganska underhållande att titta på. Det kunde ha gått hur som helst, men finns mycket positivt att ta med sig, säger Abbott.

Även motståndaren Alsenfelt var imponerad av gästernas insats.

- Man märker att de har bra självförtroende. Jag tycker att de är betydligt nu än senast vi mötte dem, säger målvakten.

TT

ANNONS