Malmöbacken Carl-Johan Lerby blir liggandes på isen efter tackling av Rögleforwarden Matt Carey i Skånederbyt, som Malmö vann med 3–0. Lerby kunde inte spela mer i matchen och Carey fick matchstraff.
Malmöbacken Carl-Johan Lerby blir liggandes på isen efter tackling av Rögleforwarden Matt Carey i Skånederbyt, som Malmö vann med 3–0. Lerby kunde inte spela mer i matchen och Carey fick matchstraff.

Alsenfelt: "Kan innebära men för livet"

Malmömålvakten Oscar Alsenfelt nollade Rögle i Skånederbyt. Efter matchen rasade han mot Rögleforwarden Matt Careys fula tackling mot Malmöbacken Carl-Johan Lerby.

ANNONS
|

Eftersnacket i Malmö arena, som var utsålt (12600 åskådare), efter Malmös 3–0-seger i Skånederbyt handlade mest om Rögleforwarden Matt Careys fula tackling mot Carl-Johan Lerby i slutskedet av den andra perioden. Kanadensaren sänkte Malmöbacken bakom mål och Lerby kom aldrig tillbaka ut på isen. Det gjorde inte heller Carey, som fick matchstraff.

- Han satsar våldsamt med armbågen mot huvudet. Det är helt bedrövligt, säger Malmömålvakten Oscar Alsenfelt.

ANNONS

- Att se det så nära är nästan otäckt. Det är en sådan spelare som inte borde spela i ligan. Det kan innebära men för livet och det är helt oacceptabelt, fortsätter han.

"Jättesvullen i hela ansiktet"

TT: Hur mår Carl-Johan Lerby?

- Det är illa. Han är jättesvullen i hela ansiktet och uppenbarligen behöver han tittas över, säger Alsenfelt.

Malmötränaren Peter Andersson:

- Det är risk för huvudskada efter en i min bok riktigt ful tackling. Han hoppar rätt in i huvudet på honom. Jag tror inte att han hade gjort det på träning, om det hade varit hans lagkamrat. Jag tycker att det är jättefult, topp tre i år kanske, säger han.

ANNONS

Matt Carey menade efter matchen att han försökte göra en regelrätt tackling.

- Du vill aldrig skada någon. Det är inte min intention. Jag hoppas att han inte är skadad. Jag försöker göra en tackling för att skapa energi till mitt lag, säger kanadensaren.

Efter tacklingen utbröt ett stort slagsmål på isen och totalt delades det ut 25 utvisningsminuter – bortsett från matchstraffet – i mellanakten. Då hade Malmös Marcus Björk redan satt 2–0 bakom Justin Pogge i Röglemålet i numerärt överläge. Hemmalagets första mål satte Max Görtz redan 1.20 minuter in i derbyt.

- På grund av powerplay och psykologiska mål får vi en gratisbiljett in i matchen och den förvaltar vi bra. I den tredje perioden stänger vi ner dem, säger Alsenfelt, som i den tredje perioden fick se Henrik Hetta fastställa derbysegern till 3–0.

ANNONS

Chans på SM-kvartsfinal

I den första perioden var det dock Rögle som dominerade. Ängelholmslaget vann skottstatistiken med 15–7 i den perioden och förutom ett bortdömt Röglemål styrde Alsenfelt även Kodie Currans avslut i ribban.

- Vi behövde honom där och han klev fram och verkligen räddade oss några gånger, säger Peter Andersson om sin målvakt, som räddade 32 skott och höll sin första nolla för säsongen.

Via de tre derbypoängen har tabellsjuan Malmö fortfarande chansen att nå en direktplats till en kvartsfinal inför torsdagens sista omgång hemma mot Örebro. Sexan Skellefteå – som möter Rögle borta – är två poäng före. Rögle, som är klart för sitt första slutspel på 25 år, kommer att sluta antingen åtta eller nia och får spela åttondelsfinal.

TT

ANNONS