Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Alpinstjärnans utspel: "Så vill jag aldrig bli"

Maria Pietilä Holmner kämpar för att bli kvitt sin skada i tid till VM - samtidigt börjar hon se slutet på karriären. – Jag tänker inte vara en sådan som alla tänker ”åh, Gud, när ska hon lägga av?”, säger hon till Sportbladet.

I mellandagarna kraschade Maria Pietilä Holmner olyckligt i samband med en världscuptävling i österrikiska Semmering. Först befarades det att kraschen skulle kunna sätta stopp för alpinstjärnans VM-deltagande i St Moritz. Men när beskedet om att det var ett ledband i knäet som tagit skada steg hoppet för svenskan. Och nu är Maria "PH" igång på allvar igen. Under det svenska förberedelselägret i Burgusio har 30-åringen börjat utmana sitt knä allt mer. På torsdagen tog hon ett viktigt kliv i sin rehabilitering. 

– Jag var lite nervös för den här dagen för slalom är lite mer utmanande för knät, men jag kände ingenting, säger hon till Sportbladet. 

"Så vill jag aldrig bli" 

Hon är med andra ord förhoppningsfull inför VM - även om hon är tveksam till att hon kan vara med och kämpa om medaljerna. I samband med VM-uppladdningen avslöjar Pietilä Holmner också att skidkarriären snart kan vara över. OS 2018 är ett stort mål - men att hon är med i samband med hemma-VM i Åre 2019 är inte alls säkert. 

– OS nästa år är självklart, ­sedan får jag se. Det känns ju lockande men samtidigt är det två år till. Under skidsäsongen när man tävlar gör man ju det man har tränat för. Den här höstperioden, typ augusti, sommaren kan vara fantastisk hemma och då ska man upp på en glaciär och bära och slita. Då kan man ­känna ”varför gör jag det här?”. Sedan får man den här utdelningen och de positiva ­bitarna som väger upp det, säger hon och fortsätter:

– Men jag tänker ­inte åka runt bara för att det är hemma-VM och vara en sådan som alla tänker ”åh, Gud, när ska hon lägga av? Hon är så gammal?”, så vill jag aldrig bli.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.