Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alpinstjärnan om stora sorgen: "Hon finns med mig i allt man gör"

I somras avled den svenska friåkaren Matilda Rapaport efter en lavinolycka under en reklaminspelning i Chile. Nu berättar hennes make, slalomåkaren Mattias Hargin, om sorgen. – Jag känner hela tiden att hon finns med mig i allt man gör, säger Hargin till Expressen.

Den 14 juli kom beskedet att den svenska friåkaren Matilda Rapaport hade avlidit efter några dagar i koma. Under en reklaminspelning i Chile hamnade svenskan mitt i en lavin och kunde inte hämta sig efter skadorna.

Direkt när han fick besked om olyckan satte sig maken, alpinstjärnan Mattias Hargin, på ett flyg ner till Chile och han befann sig tillsammans med Rapaport under hennes sista timmar.

– Det var kaos, och chock de första dagarna. Men jag är väldigt glad för att vi kunde komma ner så snabbt. Det var viktigt att få komma dit och vara med innan Matilda gick bort. Självklart var det en tuff situation, men jag är glad för att vi hann dit, säger Hargin till Expressen.

Nu stundar den alpina säsongen för Hargin som inleder i slalomcupen i finska Levi.

– Det ska bli kul att börja tävla igen, jag ser framemot Levi. För mig kommer det inte vara annorlunda att stå på start nu, men förhoppningsvis ser jag på skidåkning på ett lite annat sätt nu, vilket tar bort en viss press. Jag känner hela tiden att hon finns med mig i allt man gör, och det kommer inte förändras i tävlingssammanhang, hon finns med hela tiden.

Hargin har startat en stiftelse i Rapaports namn som ska fokusera på säkerhetsfrågor inom skidåkningen och verka för att höja säkerhetsnivåer under filmresor.

–  Matilda gillar att hjälpa och inspirera folk, det vill jag ta vidare på något sätt, säger Hargin.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.