Alpinstjärnan Lucas Braathen kallas feminin för sina kläder

Den norske utförsåkaren Lucas Braathen väcker uppmärksamhet.
Detta för hur han klär sig.
– Jag kallas gay på ett negativt sätt, säger han till NRK.

ANNONS
|

Braathen är 22 år gammal och spås en lysande framtid. Han har redan vunnit fem världscuptävlingar.

Även utanför skidbackarna drar han ögon åt sig – detta tack vare sitt stora modeintresse. På Instagram har norrmannen 114 tusen följare.

Kommentarerna är därför många. De allra flesta hyllar honom för det utstickande sätt han klär sig på – andra är mer illvilliga, berättar han i en intervju med norska NRK.

En del användare anmärker på att han visar upp kläder som traditionellt sett burits av kvinnor.

– Jag kallas gay från vänster och höger på ett negativt sätt, även om jag kanske ser det som positivt. Att bära ett plagg som en gång var mer för kvinnor än för män är kanske inte nödvändigtvis att vara homosexuell. Även om det inte är negativt, säger han.

ANNONS

Opererad för akut blindtarmsinfektion

I samma intervju slår han tillbaka mot de som hatar på sociala medier.

– Jag triggar nog andra för att jag kommer från en konservativ sport, mer än andra sporter. Jag tycker att det är kul. Folk tycker att jag är för feminin. Jag får också kommentarer om att jag inte fokuserar tillräckligt på idrotten och att jag inte följer en idrottares ”skolrutin”, där man äter, tränar och sover. Det är inte för mig. Skidåkning bara ett av många intressen. Jag kunde inte åka skidor om det var hela min vardag, säger Braathen.

Han låter inte det ta fokus från det pågående världsmästerskapet, där Braathen är en av guldfavoriterna i såväl slalom som storslalom.

Hans deltagande var i farozonen efter en operation för akut blindtarmsinfektion bara en vecka innan VM drog igång, trots det kommer han till start.

LÄS MER:Hector kör för medalj – näst snabbast i kvalet

LÄS MER:Talangen inför VM-debuten: "Det ska bara bli roligt"

LÄS MER:Alpina stjärnor: "Vår sport är hotad"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS