Fernando Alonso, till höger, blev först av med sin tredjeplats i Saudiarabiens GP. Men han fick den åter några timmar senare.
Fernando Alonso, till höger, blev först av med sin tredjeplats i Saudiarabiens GP. Men han fick den åter några timmar senare. Bild: Luca Bruno/AP/TT

Alonso överklagade – fick tillbaka pallplats

ANNONS
|

Formel 1-föraren Fernando Alonso firade först sin 100:e pallplats i karriären efter att ha blivit trea i söndagens VM-deltävling i Saudiarabien. Sedan bestraffades Aston Martin-föraren med tio tilläggssekunder – han ansågs ha utfört ett tidsstraff under loppet felaktigt – och blev av med tredjeplatsen till George Russell.

Men några timmar senare var ordningen återställd, efter att hans stall överklagat.

Internationella bilsportförbundet (Fia) drog tillbaka sitt beslut och den 41-årige spanjoren kunde på nytt jubla åt att ha nått sin milstolpe.

Sergio Pérez, Red Bull, vann Saudiarabiens GP före stallkompisen Max Verstappen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS