Almgren missar returen

ANNONS
|

Under GFC:s förmiddagsträning på Valhalla i går tvingades mittfältsstjärnan Johanna Almgren kliva av planen med smärtor i knät. Hon linkade i väg hårt bandagerad och skulle genast uppsöka en sjukgymnast.

– Det känns inte som vanligt, det här är värre. Det känns som att det har blivit en låsning av något slag, sa hon och tog sig runt knät.

I kväll spelar Göteborg returmatchen i Champions League mot Arsenal och Almgrens skada kommer naturligtvis högst olämpligt.

– Hon har varit i fantastiskt fin form. Sist mot Arsenal hotade hon i djupled hela tiden, säger Torbjörn Nilsson.

Johanna Almgren gjorde med andra ord en riktigt bra insats i första kvartsfinalmatchen mot Arsenal i London. Redan då hade hon haft lite problem med det knä som stört henne så många gånger förr, men sa efter matchen att hon inte kände någonting.

ANNONS

Men det här var alltså något annat.

– Det är så typiskt, precis när man ska spela den viktigaste matchen med GFC. Det kunde väl ha hänt när som helst annars men inte i dag. Som det känns nu går det inte att spela i morgon, sa hon.

En besviken Johanna Almgren skrev i går kväll på sin blogg:

"Jag hade planerat att skriva 1 dag kvar till den viktigaste matchen i karriären sett till mästerskap för klubbar idag, så blir inte fallet jag kommer inte ingå i de 11 på plan, jag kommer sitta tillsammans med publiken".

ANNONS