Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sam Allardyce ska rädda ryktet. Arkivbild.

Allardyce ska rädda hedern

Han skämde ut sig själv och det engelska fotbollsetablissemanget. Nu är Sam Allardyce tillbaka där han ska vara: mitt i Boxing Day-hetsen.

Crystal Palace har investerat i en spännande, fartfylld Premier League-trupp. Trots det harvar de i botten av tabellen. Så vad göra? Sparka tränaren, förstås.

Alan Pardew fick lämna och in har en man med ett tvåsidigt rykte kommit. Sam Allardyce, 62, är en tränare som har skänkt kortsiktig stabilitet till otaliga klubbar – men som också skämde ut Englands landslag och blev sparkad efter bara en match som förbundskapten. Ingen annan förbundskapten har klarat av den, negativa, bedriften.

Erbjöd fusk framför kamerorna

Anledningen var avslöjandet där Sam Allardyce framför dolda kameror erbjöd journalister, utklädda till affärsmän, hjälp att kringgå reglerna mot tredjepartsägande för att ta sig in på den lukrativa spelarmarknaden.

"Olämpligt", konstaterade fotbollsförbundet (FA) och sparkade tränaren.

- De fyra första veckorna efter det var den mörkaste tiden i min karriär. Den tidiga reaktionen var närmast hysterisk. Jag och min familj har fått hantera det problemet, men tiden går vidare och du kommer över det. Att ta det här jobbet är att till slut kunna gå vidare, säger Allardyce till Sky Sports.

Ska lyfta Palace

Crystal Palace har kvalitet nog i spelartruppen för att klara sig kvar. Sam Allardyces uppgift är att ge laget den struktur som krävs, och i förlängningen rädda sitt eget rykte.

Nu väntar Watford i den klassisk engelska Boxing Day-fotbollen, på annandagen.

- Det här laget kan göra mål men är ganska dåliga defensivt. Jag måste försöka balansera den situationen, men samtidigt behålla vår frejdighet och målfarlighet framåt. Ett mål framåt måste kunna leda till att vi vinner.