Adam Henrique med flera Anaheim-spelare jublar. Laget är klart för slutspel i och med segern mot Minnesota.

Alla Kalifornien-lag klara för slutspel

Chicagos seger över St Louis säkrar en slutspelsplats i NHL – för Los Angeles. Även de kaliforniska kollegorna i Anaheim har, efter seger mot Minnesota, nu sin plats klar.

|

Duncan Keith slog in Chicagos segermål i powerplay, med bara 8,5 sekunder kvar av matchen i Saint Louis, som därmed slutade 4–3.

Missouri-lagets förlust innebär att Los Angeles har en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Någon timme senare blev Anaheim dagens andra lag från Kalifornien att säkra sin plats, via 3–1 hemma mot Minnesota. Jonas Brodin stod för en assist när Matt Dumba gav Minnesota ledningen med matchens första mål i andra perioden, medan Anaheims Jakob Silfverberg fick en assist vid Andrew Coglianos 3–1 i öppet mål i slutet av sista perioden.

Därmed går alla Kaliforniens NHL-lag till slutspel. San Jose har sin plats bokad sedan tidigare.

I onsdagens tredje NHL-match slog Ottawa, utan Erik Karlsson, det andra bottenlaget Buffalo med 4–2.

Den svenske stjärnbacken och hans fru Melinda förlorade för ett par veckor sedan parets första barn, som skulle ha fötts nu i april. Erik Karlsson spelar därför inte resten av NHL-säsongen.