All star-svenskar sänkte Chicago

|

Alexander Edler och Henrik Sedin spelade fram till Daniel Sedins 3-2-mål i förlängningen i Vancouvers segermatch hemma mot Chicago i NHL-ishockeyn.

Vancouvers svenska stjärntrio verkar ha mått bra av att engagera sig i helgens All star-aktiviteter.

De fick visserligen se sig besegrade i det jippobetonade stjärnmötet, men när allvaret var tillbaka tog de snabb revansch.

Alexander Edler inledde med att passa fram Ryan Kesler som gjorde 1-0 i första perioden. Chicago utjämnade några minuter senare. Efter en mållös mittperiod tog bortalaget ledningen genom Viktor Stålberg innan Vancouvers Cody Hodgson kvitterade.

I förlängningen fick Edler sin andra passningspoäng, men det var bröderna Sedin som stod för färdigheterna i den högre skolan. Efter några snabba förflyttningar hittade Henrik Daniel som sköt blixtsnabbt och avgjorde.

Segern var Vancouvers tredje raka.

Anton Strålman gjorde ett mål och Carl Hagelin två assist när deras New York Rangers föll borta mot New Jersey med 3-4 efter straffar. Henrik Lundqvist vilade och hans ersättare Martin Biron fick ge sig mot Ilja Kovaltjuk i straffläggningen.

Erik Karlsson och Daniel Alfredsson, också uttagna till helgens All star-match, bidrog med mål respektive assist när deras Ottawa förlorade borta med 3-4 mot Boston.

Karlsson satt utvisad när Boston kvitterade till 3-3 två minuter in på den tredje perioden. Segermålet kom knappt fem minuter senare genom Bostonbacken Dennis Seidenberg som sköt pucken i mål - från mittlinjen.

Nattens spelare var Anaheims Andrew Cogliano som med tre mål i mittperioden låg bakom Anaheims 4-1-seger borta mot Phoenix.

-Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare, sade Cogliano till Nhl.com.

Cogliano hade gjort blott åtta mål på hela säsongen före nattens match.