All star-match flyttas i protest mot nya vallagen

All star-matchen i den amerikanska basebolligan MLB flyttas från Georgia i protest mot den nya vallagen i delstaten, det skriver DN.

ANNONS

Den nya vallagen infördes i delstaten Georgia i slutet av mars och innebär färre vallokaler i delstaten men också skärpta id-krav för röstning, mindre tid för förtidsröstning och att det blir olagligt att förse köande till vallokaler med mat och vatten.

Enligt DN har lagen kritiserats av människorättsorganisationer för att vara diskriminerande mot svarta väljare och president Joe Biden har kallat lagen för ”oamerikansk” och ”sjuk”.

MLB:s ordförande Rob Manfred meddelar att all star-matchen som ska spelas i juli och draften inför nästa säsong, som ska ske i samband med matchen, flyttas från Georgias huvudstad Atlanta i protest mot vallagen.

ANNONS

”Vi håller på att ta fram en ny värdstad, och detaljer kring evenemangen kommer att meddelas snart”, säger Rob Manfred i ett uttalande enligt DN.

LÄS MER:Biden: Misstag med fullsatta läktare

Spelarfacket står bakom flytten

Manfred säger vidare att beslutet att flytta arrangemanget är ett sätt att visa basebollens värderingar och stå upp för allas rösträtt i USA.

Spelarfacket står bakom beslutet och säger i ett uttalande:

”Vi vill göra vår röst hörd klart och tydligt i vårt motstånd till den nya lagstiftningen i Georgia”.

I sociala medier har ligans beslut hyllats av bland andra USA:s tidigare president Barack Obama och basketstjärnan LeBron James.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS