Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Alingsås-profilen till tysk storklubb

Alingsås HK:s vänstersexa Emil Frend Öfors lämnar klubben. 22-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med den tyska storklubben THW Kiel. – Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han.

Emil Frend Öfors landslagsdebuterade i januari och deltog i Frankrike-VM, där Sverige blev sexa. Nu slår ytterligare en dröm in för 22-åringen, som efter tre säsonger i Alingsås HK testar lyckan i den tyska ligan.

THW Kiel fick nyligen en skada på sin vänstersexa Raul Santos och ser Emil Frend Öfors som en ersättare på positionen.
– Jag blev riktigt överraskad när jag fick frågan förra veckan och har knappt förstått det än, säger Alingsåsspelaren i ett pressmeddelande.

Går till favoritlaget

När Kiel drar igång sin försäsongsträning på måndag kommer Emil Frend Öfors att vara med. Och Kiel är 22-åringens utländska favoritlag – tack vare handbollprofilen Staffan Olssons son.
– Under ungdomsåren spelade jag med Staffan Olssons son Henrik efter att de flyttade hem från Kiel, så det var naturligt att THW blev mitt favoritlag utomlands och klubben jag drömde om att få spela för en dag. Klubben har en häftig historia och flera av de största svenska spelarna har representerat klubben, så det kommer att vara speciellt för mig att få dra på mig deras tröja och spela inför storpubliken i Sparkassen Arena, säger han.

Tackar Alingsås

I Kiel blir han lagkamrat med de svenska landslagsspelarna Niclas Ekberg och Lukas Nilsson. 
– Jag hoppas att valet att gå till Kiel blir lika lyckat som det jag tog för tre år sedan när jag skrev på för Alingsås HK. Jag är oerhört tacksam för de spelare och ledare i klubben som har hjälpt mig att utvecklas och bli en bättre handbollsspelare och för den fantastiska publik som finns i Estrad Alingsås. Jag är också tacksam för att de släpper mig med så kort varsel, säger Emil Frend Öfors. 

Under sina tre säsonger i Alingsås HK spelade Emil Frend Öfors 90 matcher och gjorde 257 mål i Handbollsligan. Han har dessutom spelat SM-final samtliga tre säsonger och har under sin tid i klubben spelat både U21-VM och VM för Sverige.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.