Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/52

Alingsås föll tungt i finalen - tredje raka silvret

Tredje raka finalen mot Kristianstad – och tredje raka silvret. Än en gång fick Alingsås känna på Kristianstads tyngd. -Det var inte så här finaldagen skulle sluta, säger Jesper Konradsson.

Den snart 23-årige landslagsmannen gjorde sin sista match i AHK-tröjan, till hösten blir han proffs i Danmark.

– Drömmen var förstås att få avsluta med ett guld tillsammans med det här fantastiska gänget. Nu blev det inte så, men samtidigt tycker jag att vi ska vara stolta över det vi åstadkommit, vi spelade trots allt fjärde raka finalen, säger han.

Om varför det gick snett mot Kristianstad säger Konradsson:

– De får en rivstart i första, vi är inte riktigt med. Vi gör för många slarvfel – och så har de en duktig i målvakt i Nebojsa Simic, säger han.

Glädjen hos de flerfaldiga mästarna var inte att ta fel, det dansades, sjöngs och jublades efter slutsignalen sedan guldlaget burits fram av sin publik under slutet av matchen

Tyngre var det hos spelarna i Alingsås – som dock hyllades av sin nerresta publik.

– Vi var inte där, konstaterade Emild Frend Öfors.

Varför är man inte där i en SM-final?

– Bra fråga, mycket bra fråga. Dessvärre har jag inget bra svar,  det är  idrottspsykologi i den högre skolan, säger en besviken Frend Öfors.

Det kändes nästan som om finalen var slut innan den hade börjat.

Stöttade av ett orange publikhav i Malmö arena drog regerande mästarna Kristianstad i gång med kraft och hade 4-0 mot AHK efter drygt åtta minuter.

Alingsås första mål kom strax efter, en straff av Andreas Flodman som var AHK:s  främste målgörare i finalen med åtta mål.

Alingsås spelade bra - men Kristianstad spelade bättre. Tyngre och mer effektivt med flera bra individuella insatser, som av Albin Lagergren och målvakten Nebojsa Simic.

Alingsås andremålvakt Erik Pettersson fyllde 20 år på finaldagen – en födelsedag som kunde varit roligare.

– Kristianstad är oerhört tungt att möta, de är starka på alla positioner, säger Erik Pettersson som kom in efter Rickard Frisk och fick känna på de hårda skotten.

Även Jerry Tollbring spelade mycket bra. Några timmar tidigare hade hans syster Cassandra Tollbring tagit guld mot Höör - nu kunde de båda syskonen fira ihop.

I paus stod det 18-11 och det såg ut att vara klart var guldet skulle hamna.

Men med stöd från sina supportrar, många AHK-fans var på plats, försökte Alingsås komma tillbaka och det såg ett tag ut som att de skulle plocka in skillnaden.

Men icke.

Kristianstad var för bra och tog hem sin tredje raka SM-final mot Alingsås, en skalp som bevittnades av 9 876 personer .

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.