Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Guldtränaren Dennis Sandberg återvänder till Alingsås. Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Guldtränaren Dennis Sandberg återvänder till Alingsås. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Alingsås drag inför slutspurten – plockar in guldtränaren

Alingsås HK ligger för tillfället tvåa i handbollsligan. För att maximera sina guldchanser tar laget nu in någon med gyllene erfarenhet. Dennis Sandberg tar åter plats på Alingsås bänk.
– Jag tror att det kan bli en lycklig vårsäsong för oss, säger Sandberg till AHK:s hemsida.

Alingsås HK har en framgångsrik höstsäsong bakom sig. Efter EM-uppehållet är det dags för återuppstart på onsdag.

På bänken kommer då ett nygammalt ansikte att sitta. AHK meddelar nämligen idag att Dennis Sandberg kommer att assistera huvudtränaren Mikael Franzén resten av säsongen.

– Det var självklart att säga ja när jag fick frågan och det ska bli jättekul att få jobba regelbundet igen med ett av Sveriges bästa lag, säger Sandberg till egna hemsidan.

Senast den assisterande tränaren satt på AHK:s bänk blev det bland annat ett SM-guld 2014. Förhoppningen är nu att det ska bli samma resultat denna gång.

– Jag tror och hoppas att det kan bli en lång och lycklig vårsäsong för oss, säger Sandberg.

Sandberg, som var i klubben 2012-2016, är för närvarande även förbundskapten för U20-landslaget. Han kommer att ersätta Mattias Flodman som återhämtar sig från en sjukskrivning. Flodman kommer istället att hjälpa till med farmarlaget HP Alingsås.

Sportchef Christer Mårtensson gläds med återanställningen.

– Vi har varit underbemannade och är därför glada att vi har kunnat hitta den här lösningen som jag anser är den bästa för oss i den situation som uppstått, säger han till egna hemsidan.

Alingsås ligger för tillfället tvåa i handbollsligen, men på samma poäng som ettan HK Malmö. På onsdag kommer Eskilstuna Guif till Estrad Alingsås när Sandberg är tillbaka på hemmabänken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.