Alice Magnell Millán drabbades av hjärnhinneinflammation

Alice Magnell Millán, 16, spås en ljus friidrottsframtid och skulle vara med under USM i helgen. Men planerna spolierades när hon drabbades av hjärnhinneinflammation.
– Jag kunde knappt sitta upp, det blev svart, säger hon till Sportbladet.

ANNONS
|

Alice Magnell Millán är ett av svensk friidrotts stora framtidshopp. Under Finnkampen, förra året, blev hon som 15 år den yngste deltagaren på 49 år.

Hon imponerade dessutom genom att sluta trea på 800 meter.

2021 har dock inte varit ett lyckosamt år för Magnell Millán som drabbades av en knäskada i april, vilket höll henne borta från friidrotten. När hon väl hade kommit tillbaka från den skadan kom nästa motgång – den här gången var det desto allvarligare.

I en intervju med Sportbladet berättar Eskilstunatjejen om att hon för två veckor sedan drabbades av hjärnhinneinflammation.

ANNONS

LÄS MER:OS-tränare död i motorcykelolycka

När hon först började känna av symptomen, för två veckor sedan, trodde varken Alice Magnell Millán eller hennes pappa att det var något farligt.

– Jag hade väldigt ont i huvudet och pappa trodde att det var spänningshuvudvärk eftersom jag brukar ha det ibland. Men smärtan blev bara värre och värre. Då fattade vi att de inte var så, berättar hon för tidningen.

Sen blev det värre. Och när hennes kroppstemperatur steg valde man att åka till akuten. Där det visade sig att hon fått hjärnhinneinflammation från vattkoppsvirus.

– Jag blev inlagd och då var det som värst. Jag kunde knappt sitta upp, det blev svart för ögonen och jag hade väldigt svårt att röra mig. Jag kunde inte gå och aptiten försvann helt. Det gick knappt att äta så jag fick dropp. Jag fick en infart i halsen där de gav mig medicin och sådant.

"Det hade kunnat bli värre om jag inte hade sökt vård väldigt snabbt”, säger Alice Magnell-Millán till Sportbladet.
"Det hade kunnat bli värre om jag inte hade sökt vård väldigt snabbt”, säger Alice Magnell-Millán till Sportbladet. Bild: PETER HOLGERSSON

”Det hade kunnat bli värre”

LÄS MER:Neeraj Chopra vann historiskt OS-guld – fick tre miljoner nya följare

Lyckligtvis slutade det hela bra och Alice Magnell Millán kände sig bättre efter bara tre dagar. Vilket ledde till att hon fick lämna sjukhuset tidigare än vad som var tänkt.

– Det hade kunnat bli värre om jag inte hade sökt vård väldigt snabbt. Jag är verkligen glad och tacksam för det. Jag har läst lite på nätet om vad som har hänt med folk som inte har sökt vård snabbt och fått medicin.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS