Ali Khan förd till sjukhus

|

Häcken tippades som ett topplag inför allsvenskan, men har haft svårt att motsvara förväntningarna under säsongsinledningen.

Inför söndagens möte med Mjällby hade laget gått mållöst från samtliga tre matcher som inte spelats hemma på Hisingen. Enda matchen på Rambergsvallen hade däremot bjudit på målkalas (4-0) mot Djurgården.

Någon målfest blev det inte nu, men i alla fall två mål och tre poäng som skickade upp tränare Peter Gerhardssons getingrandiga gäng ett par pinnhål i tabellen.

Mjällby hade inte särskilt svårt att freda målet under första timmen. Häcken trillade visserligen stundtals lite småtrevlig fotboll på den buckliga mattan, men inne i straffområdet blev det sällan farligt.

Men i 66:e minuten kom 1-0.

Björn Anklev slog ett perfekt inlägg och Makondele nickade lika perfekt intill Mattias Aspers stolpe.

Häckenmålvakten Christoffer Källqvist höll nollan, men räddades av stolpen när Marcus Ekenberg nickade i första halvlek. Efter paus var Källqvist iskall när han som sista man tunnlade Ekenberg i eget straffområde.

I slutminuterna blev Häckens Mohammed Ali Khan liggande och bars ut på bår.

Kort därefter punkterade Moestafa El Kabir matchen med sitt 2-0-mål.

Ambulans tillkallades till platsen och Ali Khan fördes till Sahlgrenska för kontroll, han var då kontaktbar och kunde ta sig till ambulansen för egen maskin.

Enligt klubbens läkare är det oklart vad som hänt men att man nu kommer att göra omfattande undersökningar på Ali Khan.