Alfredsson lämnar Ottawa

Frölunda-veteranen har gjort 17 säsonger i NHL. Men nu lämnar 44-åringen beskedet att han lämnar Ottawa Senators.

ANNONS
|

Ottawa Senators har ännu inte bekräftat att svensken ska lämna klubben, enligt Sportbladet, men journalisten Don Brennan på tidningen Ottawa Sun ska ha uppgett att Daniel Alfredsson lämnar klubben.

Redan 1994 blev Daniel Alfredsson uttagen av den kanadensiska NHL-klubben i draften. Han gjorde succé redan sin första säong med hela 62 poäng på 82 matcher. Alfredsson spelade i klubben fram till säsongen 2013/2014 när han avslutade sin hockeykarriär. Men han fortsatte vara engagerad i klubben med den diffusa titeln "senior advisor".

I vintras fick hockeylegenden, som var med och vann det klassiska OS-guldet i Turin med Sverige, sin tröja hissad inne i arenan Canadian Tire Centre.

ANNONS

–Det här är mitt hem, proklamerade han då inför en fullsatt arena.

Uppgifterna om att Daniel Alfredsson ska lämna klubben, förutom uttalandena från Don Brennan på Ottawa Sun är knapphändiga. Uppgifterna ska, enligt Sportbladet, vara bekräftade av The Sport Networks Bruce Garrioch men varför uppbrottet sker är oklart. Det uppges att det ettårs-kontrakt som Alfredsson har skrivit med Ottawa Senators inte kommer att förlängas. Tidigare i veckan fick hockeylegenden nobben från att bli invald i hockeyns "Hall of Fame".

På NHL.com har Daniel Alfredsson skrivit ett uttalande kring uppgifterna:

"Efter två härliga år där jag lärt mig kontorsdelen kring ishockey med 'the Senators', är jag glad att meddela att jag har beslutat att ta ett steg tillbaka från sporten och ska ta den här tiden för att överväga vilka yrkesutmaningar jag vill ta mig an härnäst.

Jag vill tacka [Ottawa] Senators för den här möjligheten, det har fått mig att förstå vilket typ av engagemang inom hockey som behövs ifall jag skulle besluta att detta typ av arbete ligger i min framtid. Vår [familjen Alfredsson, reds anm] första sak att ta itu med är att bli hemmastadda i vårat nya hem i OPttawa och att åka tillbaka till Göteborg, med min familj, för att besöka svensk familj och vänner under sommaren- Vi ser fram emot att dela med oss närmare i detalj vad familjen Alfredsson ska göra i framtiden."

ANNONS

Daniel Alfredsson spelade 16 säsonger för Ottawa Senators och 1 säsong för Detroit Red Wings. Innan dess spelade han på 90-talet för Frölunda Indians smat vann SM-guld med Frölunda 2005.

ANNONS