Tove Alexandersson petas från EM-sprintstafettlaget. Arkivbild.
Tove Alexandersson petas från EM-sprintstafettlaget. Arkivbild. Bild: Geir Olsen/AP/TT

Alexandersson petas i EM-stafetten

En av världens bästa orienterare, Tove Alexandersson, tar inte plats i det svenska EM-stafettlaget. Superstjärnan petas från sprintstafetten till förmån för Göteborgarna Lina Strand och Sara Hagström, meddelar orienteringsförbundet på sin webbplats.

ANNONS
|

Gustav Bergman och Emil Svensk tar hand om de två sista platserna i laget.

– Lina, Gustav och Emil är alla rutinerade sprintstafettlöpare som är i bra form så de kommer att kunna ge Sara ett fint utgångsläge. Sara har sett väldigt stark ut under våren, hon har verkligen imponerat, säger förbundskapten Håkan Carlsson i ett uttalande till TT.

Sprint-EM avgörs i schweiziska Neuchâtel under Kristi himmelsfärdshelgen och första tävling ut är alltså torsdagens sprintstafett.

Tove Alexandersson, som bland annat har tilldelats både Jerringpriset och Bragdguldet, är uttagen i EM-truppen och kommer delta i andra lopp under mästerskapet.

Mikael Widerberg/TT

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS