Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Alexandersson kan inte träna – efter hjärtproblem

Tove Alexandersson har likt de flesta idrottare fått se sin säsong ställas in. Men orienteringsstjärnan kan nu inte ens träna – på grund av problem med sitt hjärta.
– Jag har gjort läkarundersökningar som visat att även hjärtat blivit påverkat, säger hon.

Hon har varit överlägsen inom orienteringen på sistone. Förra året blev det tre VM-guld, hon vann Bragdguldet och prisades som årets kvinnliga idrottare i Sverige samtidigt som det blev ett Jerringpris på det.

Tove Alexandersson hade ett år som få andra.

Men de senaste månaderna har inte varit lika framgångsrika.

Säsongne har ställts in på grund av coronavirusets spridning. Inga träningsläger och inga tävlingar gäller. Samtidigt har Tove Alexandersson själv varit sjuk.

– Jag blev sjuk i slutet av mars med hög och ganska långvarig feber som främsta symptom. Jag är inte testad för covid-19, så jag vet inte om det är det jag har haft, men jag har haft en del symptom som skulle kunna tyda på det. Nu har jag varit symptomfri i ett par veckor men jag har inte börjat att träna igen, säger hon i ett pressmeddelande.

Anledningen till att hon inte har börjat träna igen är att läkarundersökningar ska ha visat att hennes hjärta påverkats av sjukdomen.

– Just nu känner jag mig pigg och frisk och jag känner inga symptom från hjärtat. Men innan jag börjar träna igen behöver det säkerställas att hjärtat är helt återhämtat och att det inte finns någon risk för komplikationer när jag börjar träna igen, säger hon.

Nu hoppas Tove Alexandersson att hon ska kunna börja träna igen i slutet av maj.

– Mitt fokus just nu är på att återhämta kroppen. Sedan ser jag fram emot att få börja träna igen och att det förhoppningsvis också blir en tävlingssäsong under 2020. Många tävlingar som jag haft som mål under säsongen är redan inställda, men VM kommer förhoppningsvis att avgöras i Danmark i oktober, så det är mitt huvudmål och det jag lägger upp träningen för.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.