Alexander Lundholm
Alexander Lundholm Bild: Mattias Ahlm

Alexander Lundholm – bäst i Sverige

Svenska Sportjournalistförbundet (SSF) har utsett Radiosportens Alexander Lundholm till Årets Sportjournalist 2018.

ANNONS
|

– Jag blev oerhört glad och det som gjorde mig extra stolt var att juryn även lyfte fram direktsändning som ett argument. Kommentatorsrollen är ju ganska ny för mig. Jag har mest jobbat med reportage, dokumentärer och som programledare tidigare, säger Lundholm.

Juryn, som består av GP-sportens chef Ulf Niklasson, Lisa Edwinsson (Dagens Nyheter), Jenny Modin (Svt-sporten) samt juryordföranden Lasse Granqvist (TV4-gruppen) hade följande motivering:

”Med en spänningsframkallande stämma fångas de dramatiska ögonblicken med journalistisk blick och känsla i såväl direktsända sammanhang som i de dramatiserade återblickarna”.

Alexander Lundholm fick ta emot priset på SSF:s inspirationskväll i Stockholm på tisdagen, där han hyllades av ett stort gäng branschkollegor. Förutom äran tilldelas han 15 000 kr. ​

ANNONS

Svenska Sportjournalistförbundet är en intresseorganisation för landets yrkesverksamma sportjournalister.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS