Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arkivbild Bild: CHRISTIAN WALGRAM

Alexander Köll i otäck krasch - lugnande besked från sjukhuset

Alexander Köll kraschade otäckt i störtloppet i Kitzbühel och fick föras till sjukhus med helikopter.
Ett första besked från sjukhuset säger att Köll klarat sig undan större frakturer.

Det såg länge bra ut för Alexander Köll som var tävlingens enda svensk. 28-åringen gick mot sitt bäst åk i världscupen när han fick ett felskär och kraschade över ett krön en bit från mållinjen.

Svensken gled en längre bit och fick flera smällar innan han åkte in i skyddsnätet. Sjukvårdare var snabbt på plats och Köll, som till synes var vid medvetande, fick flygas till sjukhus med helikopter.

Tävlingen stoppades tillfälligt.

Alpina chefen Tommy Eliasson Winter var på plats i Kitzbühel, men befann sig en bit bort.

– Det är aldrig hälsosamt att ramla i den hastigheten, i 110-120 kilometer i timmen. Det är som att landa på asfalt. Kraften måste ta vägen någonstans, säger Eliasson Winter.

Alpinchefen är lättad över att Köll inte är allvarligt skadad.

– Han har väldigt ont i höften, men vid den första undersökningen kunde man inte upptäcka några större frakturer, utan det handlar mer om en stor blödning i höften, säger Eliasson Winter.

– Vi är lättade, det är ett ganska glatt besked att det inte är några vitala grejer som skadats. Men han får stanna över natten för observation.

Tuff tävling

Störtloppet i Kitzbühel, eller Hahnenkammrennen som det kallas, är en av världscupens tuffaste tävlingar. Redan under träningsåken var det en hel del olyckor, där både norske stjärnan Kjetil Jansrud samt svenske Felix Monzén ådrog sig brutna fingrar.

Fredagens tävling vanns av italienaren Dominik Paris, med 20 hundradelars marginal ner till tvåan Beat Feuz, Schweiz.

Feuz, som leder störtloppscupen, har ännu aldrig vunnit i den beryktade backen, och lyckades inte med detta denna gång heller. För 29-årige Paris var det tredje gången han vann i "Die Streif".

Österrikaren Otmar Striedinger, 37 hundradelar bakom Paris, kom trea.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.