Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Alexander Björk slutade tvåa i British Masters.

Alexander Björk tvåa i British Masters

Alexander Björk utmanade, men fick ge sig mot Eddie Pepperell till slut. Andraplatsen i British Masters gav ändå svensken en prischeck på nästan fyra miljoner kronor.

Björk och Pepperell gick tillsammans i ledarbollen, med en treslagsledning för engelsmannen när den avgörande golfrundan började. Efter nio hål i regniga och kalla förhållanden hade avståndet krympt till ett slag, när Pepperell såg ut att dela ut den avgörande knocken på hål tio.

Pepperell, som gjorde en spektakulär hole-in-one under tävlingens förstarunda, sänkte ett nytt långt slag när en järnnia från ruffen hittade hålet för en eagle – och en ny treslagsledning.

Men Alexander Björk gav sig inte och såg till att det blev en tajt och nervig duell om segern i Europatourtävlingen.

Skiljde ett inför sluthålet

Med mössan neddragen över öronen räddade den 28-årige smålänningen ett starkt par på 16:e hålet, samtidigt som Eddie Pepperell gjorde sin andra raka bogey. Då skiljde på nytt ett slag inför de två sista hålen.

Men på 18:e missade Björk utslaget grovt till vänster och i samma ögonblick blev segerchanserna försvinnande små. Han kunde inte nå greenen på andraslaget och gjorde en bogey, vilket innebar sju slag under par totalt. Pepperell gjorde samtidigt par och vann med två slag.

Klättrar på rankningen

Alexander Björk vann i våras karriärens första seger på Europatouren i Kina. Nu spelade han in karriärens näst största prischeck och kan dessutom se fram emot en klättring på världsrankningen, där han var 89:a inför British Masters på Walton Heath.

I Europatourens Race to Dubai klättrade Björk till tolfte plats. På den rankningen, som toppas av italienske Ryder Cup-hjälten Francesco Molinari, är Alex Norén femma och bäste svensk.