Aleksandrina Naydenova stängs av på livstid för matchfixning

Tennisstjärnan Aleksandrina Naydenova, 28, stängs av på livstid efter att ha fällts för matchfixning, det rapporterar nyhetsbyrån AP.

ANNONS
|

Aleksandrina Naydenova blev tennisproffs 2007 och har varit topp hundra i dubbeltouren, som singel har hon som bäst varit rankad 218.

Men nu är hennes karriär över efter en rejäl skandal.

I fredags fastslog TIU (Tennis Integrity Unit) att den bulgariska stjärnan vid 13 tillfällen brutit mot Tennisens Anti-korruptionsprogram. 12 av gångerna ska vara relaterade till matchfixning och den en av gångerna ska hon gjort sig skyldig till ”flera incidenter av icke-samarbete”

Nu väljer TIU att ta i med hårdhandskarna och straffar Naydenova rejält. 28-åringen stängs nämligen av på livstid från den professionella tennisen.

Dessutom tvingas hon böta motsvarande 1,3 miljoner kronor.

ANNONS

Hon får inte heller närma sig en tennisturnering som arrangeras av de stora organisationerna.

Aleksandrina Naydenova har tidigare spelat tillsammans med svenskan Cornelia Lister, med vem hon tog sig till kvartsfinal under Swedish Open i Båstad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS