Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Aleksandrina Naydenova stängs av på livstid för matchfixning

Tennisstjärnan Aleksandrina Naydenova, 28, stängs av på livstid efter att ha fällts för matchfixning, det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Aleksandrina Naydenova blev tennisproffs 2007 och har varit topp hundra i dubbeltouren, som singel har hon som bäst varit rankad 218.

Men nu är hennes karriär över efter en rejäl skandal.

I fredags fastslog TIU (Tennis Integrity Unit) att den bulgariska stjärnan vid 13 tillfällen brutit mot Tennisens Anti-korruptionsprogram. 12 av gångerna ska vara relaterade till matchfixning och den en av gångerna ska hon gjort sig skyldig till ”flera incidenter av icke-samarbete”

Nu väljer TIU att ta i med hårdhandskarna och straffar Naydenova rejält. 28-åringen stängs nämligen av på livstid från den professionella tennisen.

Dessutom tvingas hon böta motsvarande 1,3 miljoner kronor.

Hon får inte heller närma sig en tennisturnering som arrangeras av de stora organisationerna.

Aleksandrina Naydenova har tidigare spelat tillsammans med svenskan Cornelia Lister, med vem hon tog sig till kvartsfinal under Swedish Open i Båstad.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.