Aleksander Aamodt Kilde överraskade Mikaela Shiffrin efter tuffa OS-starten

Mikaela Shiffrin har haft en tuff start på OS. Två uråkningar och en niondeplats på tre starter är resultatet hittills. Efter fredagens super-G överraskades hon av pojkvännen Aleksander Aamodt Kilde.
– Han är den bästa mannen. Han påminner mig om att det finns mycket att vara positiv till, säger Shiffrin enligt VG.

ANNONS
|

Mikaela Shiffrin, 26, kom till OS som ett av de största namnen i den alpina skidåkningen med målet att starta i alla discipliner och ta tre guld. Den första OS-veckan har dock varit tung för Shiffrin. I den inledande storslalomen körde hon ur tidigt och samma sak hände i onsdagens slalom. Efter den andra uråkningen var Shiffrin uppgiven.

– Om jag ska åka ur i femte porten … vad är poängen då? undrade hon mellan tårarna.

När det på fredagen var dags för super-G stod dock amerikanskan på start. Det slutade med en niondeplats.

LÄS MER:Shiffrin tillbaka – men utan medalj

En tung OS-start för Shiffrin alltså med hon var lättad efter super-G-tävlingen.

ANNONS

– Det finns inget ledsamt över i dag, säger Mikaela Shiffrin enligt AFP.

– Jag körde starkt och det är en stor lättnad att stå här nu nere i mål... Det är skönt för hjärtat att veta att det inte behöver överge allt jag vet om den här sporten.

Efter tävlingen överraskades hon dessutom av pojkvännen och den norska alpina stjärnan Aleksander Aamodt Kilde, 29, som smugit sig in i målområdet för att möta Shiffrin med en kram, det skriver norska VG.

– Jag gjorde ingen stor grej av det, men jag tror att hon var glad över att jag var där. Det är jättemysigt, säger Kilde till tidningen.

LÄS MER:Shiffrin i tårar: Skulle vilja ringa pappa

Varit svårt att träffas i OS-byn

Mikaela Shiffrin säger enligt VG till Discovery om överraskningen:

– Han är den bästa mannen. Han påminner mig om att det finns mycket att vara positiv till.

Kilde och Shiffrin har tidigare berättat om svårigheterna att träffas i OS-byn i Peking.

– Alla säger att: ”Åh, nu kan ni tillbringa så mycket tid tillsammans”. Det är trevligt att ha henne här men det är mer utmanande. Med covid och restriktioner måste man vara försiktig, sa Kilde när spelen inleddes.

– Det är lite retfullt, om ni förstår vad jag menar. Jag får se henne men inte röra henne och kan inte vara med henne så mycket. Men det är väldigt trevligt att ha henne här.

ANNONS

LÄS MER:OS-kärlek i bergen – med förhinder

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS