Albin Ekdal vägrar prata om sin framtid

Albin Ekdal, 28, är en viktig kugge i Janne Anderssons landslag där han har en given plats. Framtiden i klubblaget Hamburg är dock oviss.
– Jag ska snacka med klubben efter VM, säger han.

ANNONS

Han har haft en säsong som inte har varit någon direkt höjdare i Hamburg. Skadorna har avlöst varandra och speltiden har varit liten för Albin Ekdal. Inför VM-slutspelet fanns det en viss oro kring om mittfältaren skulle orka tre matcher på nio dagar.

– Jag vet inte exakt när jag gjorde tre matcher i rad … det kanske var oktober eller november men tre matcher på nio dagar var ett tag sedan, säger han och fortsätter.

– Men jag kommer vara pigg på tisdag.

Är du förvånad över att du kunnat spela så mycket?

– Jag vet att om jag bara får spela mycket och ofta och är skadefri så blir jag bättre och bättre. Jag var dock säker på att jag skulle kunna starta alla tre trots en del tvivel så jag är inte överraskad. Kroppen känns bra och det där är inget jag tänker på.

ANNONS

Hur spenderades den lediga fredagen?

– Det var lite poolhäng, lite lekar och Playstation. Lite vila på det och mycket match.

Skönt?

– Det var viktigt och skönt att kunna vara utan fotbollen för en dag. Det var ju ingen fotboll på tv heller så man kunde hoppla bort det helt och bara ta det lugnt.

Men trots succén som det svenska landslaget hittills bjudit på så är Ekdal självkritisk kring sin egna insats hittills.

– Jag kan göra det bättre med boll, absolut. Kämpainsatsen är 100 procent på alla men spelmässigt kan vi göra det bättre.

Ska prata framtid efter VM

Med endast ett år kvar på kontraktet i Hamburg och en mindre bra tillvaro i Tyskland så har snacket om en ny klubbadress efter VM funnits där för Albin Ekdal. Men 28-åringen fokuserar på annat än framtiden.

– Jag har inte snackat med någon klubb. Mina agenter har full koll där och jag har sagt att vi tar det efter VM. Jag vill inte höra om något eller prata om något under VM, säger han.

Vad är du inställd på? Lämna? Stanna?

– Jag är inte inställd på något. Jag ska snacka med klubben efter VM och sen får vi se vad som händer.

ANNONS
ANNONS