Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebros Astrit Ajdarevic, i svart, var steget före Falkenbergs Enock Kwakwa under lördagens allsvenska match.

Ajdarevic: Hoppas jag är bättre i OS

Astrit Ajdarevic kom hem till Falkenberg – och avslutade med en viktig Örebroseger inför OS-resan.

Segern mot Falkenberg var Astrit Ajdarevics sista med Örebro på en månad. På måndag samlas herrfotbollens OS-trupp i Lissabon för att på tisdag flyga till Rio de Janeiro.

- En spännande utmaning. Något nytt. Vi åker med ett ungt lag och har inget att förlora. Det är bara att åka dit och njuta och komma så långt som möjligt, säger Ajdarevic.

I en trupp som bara hade två renodlade anfallare försvann en av dem när Jordan Larsson fick nej från Helsingborg.

Nu kan Astrit Ajdarevic, 26, bli aktuell som forward i OS.

- Det får vi se. Jag ser mig som en offensiv mittfältare, men om jag måste spela anfallare får jag väl göra det. Det problemet får vi lösa när vi väl är i Rio.

"Var jättedålig"

Mot Falkenberg hade Ajdarevic utgångsposition som forward.

- Jo. Inte för att jag lyckades så bra, men – det var katastrofspel. Jag var jättedålig. Matchplanen var sådan att vi inte spelade vårt eget spel. Det blir svårt för mig att göra något när jag bara får buffla och hålla på. Det är inte min typ av spel, men det viktigaste var tre poäng. Förhoppningsvis är jag bättre i OS.

Astrit Ajdarevic lärde sig spela fotboll i Falkenbergs FF under sex år, fram tills han hade fyllt 17. På lördagen spelade han för första gången en allsvensk match på sin gamla hemmaplan Falkenbergs IP.

- Kul. Speciellt att vinna. Det är klart att Falkenberg är hemma för mig. Alla nära och kära bor här och jag stannar kvar här tills jag åker till OS.

"Kul äventyr"

ÖSK kommer att spela de närmaste fyra allsvenska matcherna utan Ajdarevic. Många klubbar har sagt nej till OS-spel. Örebro säger ja.

- Det är en upplevelse för spelarna. Vill de spela OS ska de få göra det. Vi har vetat om detta ett tag och förberett oss. Astrit kanske inte var bäst i dag, men han är en av de bästa spelarna i allsvenskan, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén och fortsätter:

- Det är klart att det blir skillnad för oss när han är borta, med hans fina fot och allt han kan. Men det är ett kul äventyr för honom. Och jag tror inte att jag hade haft så stor nytta av att ha Astrit hemma och kanske lite omotiverad. Då ser jag hellre att han är på OS.