Ailton visade vägen för Öis – som hakar på i toppen

Han har själv inte varit nöjd med sin leverans med mål och assist under säsongen. Mot Öster slog Ailton till med båda två när Öis tog en tung skalp på bortaplan.

|

Det var toppen mot botten när Öis fortsatte jakten på en placering i tabellens absoluta topp. Detta mot ett Öster som inte alls har fått det att stämma den här säsongen och är näst sist i hela superettan.

Det skulle även bli Öis som skulle ta ledningen.

Efter en ganska händelsefattig inledning skulle två individuella prestationer ändra på det. Alexander Bernhardsson fick bollen och spelade den vidare till Ailton och tryckte gasen i botten.

Brassen tog emot, höll i och släppte bollen perfekt till en framrusande Bernhardsson som bara gled igenom Öster-försvaret och enkelt kunde sätta dit 1–0 bakom Tobias Andersson.

Öis skulle fortsätta hålla i taktpinnen under den första halvleken och såg ut att ha totalt kontroll på den här matchen.

Öis svarade på Östers chock-kvittering

Det skulle inte börja lika bra i den andra halvleken.

För trots att Öis kickade igång halvleken skulle det bara ta trettio sekunder innan Calle Johansson kunde kvittera och chocka de tillresta Öis-supportrarna.

Men Ailton var inte nöjd med en pinne. Han ville ha mer.

För tio minuter senare fick han bollen, vände direkt och avlossade ett skott som Tobias Andersson i Öster-målet nog gärna hade velat ta.

Men likväl, ett förlösande mål för Öis och för Ailton som därmed gjorde sitt fjärde mål den här säsongen.

– Ailton gör det otroligt bra idag. Han skapar ett lugn i vårt spel och han gör en fantastisk match, säger Öis-tränaren Thomas Askebrand, som tidigare tränade just Växjömoståndet och fortsätter:

"Tar en match i sänder"

– Det är alltid en speciell känsla när man möter ett gammalt lag. Jag hade fantastiska år i Växjö, men allting har sin tid.

Några fler mål skulle det inte bli på Myresjöhus Arena den här söndagen för Öster. Men på övertid skulle istället Gustav Ludwigson hitta målet igen – hans tionde mål för säsongen.

Efter segern mot Öster hakar Öis på i den absoluta toppen av tabellen. Nästa utmaning blir mot Jönköping-Södra på bortaplan.

– Det är fortfarande rätt långt kvar på säsongen. Vi tar en match i sänder, så får vi se, säger Askebrand,