Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

AIK:s Tobias Nyberg. Arkivbild.
AIK:s Tobias Nyberg. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

AIK tappade 6–1 till 7–8: "Så jävla pinsamt"

I halvtid ledde AIK med 6–1 hemma mot Broberg/Söderhamn.
Men det kan – tydligen – svänga fort i bandy.
Gästerna vann med 8–7 efter Jonas Nygrens segermål i 94:e minuten.

– Det är så jävla pinsamt det här, så jag vet inte vart jag ska ta vägen, sade AIK:s Tobias Nyberg till Sportbladet Play efter chockvändningen i Gubbängen.

Allt var ju så att säga klart när "Gnaget" satt i omklädningsrummet med en 6–1-ledning i halvtid.

Men Broberg var i stort poängbehov och gav inte upp. Första reduceringen kom i 57:e minuten och i 82:a var hälsingarna i kapp till 6–6.

Efter den osannolika upphämtningen fick matchen det galna klimax den förtjänade. Först satte Adam Wijk 7–6 för Broberg i 90:e minuten innan Kalle Lempinen lyckades kvittera i 92:a.

Och då, när allt pekade på delad pott, kontrade Broberg och från högerkanten skickade Jonas Nygren in segermålet i fjärde och sista tilläggsminuten.

AIK:s genomklappning drabbade samtidigt Stockholmsrivalen Hammarby. "Bajen" torskade hemma mot Edsbyn (6–8) och trillar ned till elfte plats – precis utanför slutspel – efter att ha passerats av just Broberg inför den sista elitserieomgången på tisdag.

För Villa-Lidköping innebar AIK:s debacle däremot rena jackpoten. Tack vare 4–1-segern i Motala är Villas serieseger säkrad, eftersom AIK nu är tre poäng bakom.

Toppen: Villa-Lidköping på 41 poäng har säkrat seriesegern. Även AIK (38), Sandviken (37), Edsbyn (36), Västerås SK (29) och Vänersborg (27) har säkrat en topp 6-placering som ger spel i kvartsfinal.

Mitten: Vetlanda (24) är klart för åttondelsfinal, medan Sirius (22), Broberg/Söderhamn (22), Motala (21) och Hammarby (21) gör upp om de tre sista platserna i åttondelen.

Botten: Bollnäs (17) och Frillesås (11) får kvala, Tellus (4) åker ur.

Sista omgången, på tisdag: Broberg–Motala, Edsbyn–Sirius, Vänersborg–AIK, Tellus–Bollnäs, Sandviken–Hammarby, Vetlanda–Västerås, Villa–Frillesås.