AIK:s poängkung klar för Pixbo

Gustav Fritzell blev nyligen klar – nu hämtar Pixbo in ytterligare en poängkung. Andreas Stefansson, senast i AIK har skrivit på för klubben. – En notorisk målskytt som är otroligt seriös, säger tränare Jonas Eliasson till GP.

ANNONS
|

Max Wahlgren och Linus Henriksson har försvunnit. Men nu har Pixbo på allvar börjat förstärka sin offensiv.

Först hämtades Linköpings Gustav Fritzell in. Nu står det klart att även AIK:s poängkung Andreas Stefansson har skrivit på.

– Det fanns flera anledningar, men framför allt tack vare upplägget att kunna kombinera vardag och innebandysatsning. Ett proffsigt bemötande hela vägen gjorde också valet lättare, säger nyförvärvet om varför det blev Pixbo, i ett pressmeddelande.

Har kritat på ett treårskontrakt

Stefansson som är isländsk landslagsman har de två senaste säsongerna öst in poäng i SSL. 2016/2017 noterades han för 60 poäng. I år blev det 47 poäng – trots spel i nedflyttade AIK.

ANNONS

Och även i Pixbo förväntar sig 24-åringen fortsätta bidra med mycket mål och assist.

– Jag kommer inte att sänka mina målsättningar jämfört med tidigare säsonger i SSL, så mycket kan jag säga. Exakta och tydligare mål kommer att sättas upp när det närmar sig säsongsstart och jag har fått träffa laget.

Huvudtränare Jonas Eliasson är också han belåten över att kontraktet är signerat och klart.

– En offensiv spelare som kommer passa in väldigt bra i vårt spelsystem. När man pratar med honom får man en väldigt positiv känsla, både i hur han är och hur han tänker. Han känns väldigt seriös och känns bra på många plan utöver det att han kommer göra många mål för oss, säger han till GP.

Andreas Stefansson har skrivit på ett treårskontrakt med Pixbo.

ANNONS