AIK:s tränare Rikard Norling var sammanbiten efter förlusten mot Häcken under onsdagen. Nu inför klubben så kalalde 'silenzio stampa'.
AIK:s tränare Rikard Norling var sammanbiten efter förlusten mot Häcken under onsdagen. Nu inför klubben så kallat "silenzio stampa". Bild: Thomas Johansson/TT

AIK:s krisdrag: silenzio stampa

AIK har det kämpigt efter tio matcher spelade. Inför det viktiga derbyt mot Djurgårdens IF på söndag sätter de munkavle på både spelare och ledare.

ANNONS
|

Efter 0–4 förlusten mot Häcken i onsdags bojkottar Stockholmslagets spelare och ledare all media inför derbyt på söndag.

"För att skapa bästa möjliga fokus och förutsättningar i lagets förberedelser inför söndagens match så kommer spelare och ledning att vara tillgängliga för media gällande frågor på både kort och lång sikt först efter matchen mot Djurgårdens IF", skriver klubben på Twitter.

Solnalaget parkerar på en elfteplats i en haltande allsvenska, med tolv inspelade poäng på tio matcher – och endast en vinst på sju matcher.

– Vi har gått ut med ett pressmeddelande som jag och Björn (klubbdirektör i AIK) är helt överens om. Vi ger inga kommentarer till någonting utan nu ska spelartruppen ladda för derbyt på söndag. Så inga kommentarer överhuvudtaget, säger Robert Falck, AIK:s ordförande i en kommentar till Sportbladet.

ANNONS

Uttrycket ”silenzio stampa” myntades 1982 när det italienska landslaget bojkottade media under fotbolls-VM i Spanien.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS