AIK nollat: "Inte tillräckligt vassa"

ANNONS

AIK hade chansen att skjuta sig självt närmare toppen. En seger hade gett ett lyft i tabellen, men nu blev det bara en poäng.

- Kollar du på matchen så skapar vi ju lägen. Sedan kan jag förstå att resultatet i sig är en besvikelse. För fansen och för oss också. Hade vi haft elva, tolv poäng redan hade man kanske sagt att det här var okej. Men jag tyckte att vi gjorde allt för att vinna matchen, säger Goitom, som fick 45 minuter på planen.

ANNONS

Valborgsmässoafton till trots var det inte någon sprakande brasa till fotbollsmatch som AIK och Gif Sundsvall bjöd på.

Missnöjd hemmatränare

AIK höll i spelet, men lyckades inte komma till de riktigt klara målchanserna. I stället var det gästerna som fick den första halvlekens hetaste målchans när Peter Wilson så när hann först på en långboll, som till slut bröstades undan av en långt utrusande Oscar Linnér.

Hemmalaget tog över mer efter paus och känslan av att det skulle komma ett hemmamål låg och pyrde under matchens slutminuter. I 89:e minuten såg gästernas Dennis Olsson ut att stoppa ett inlägg med handen och AIK-lägret ropade – förgäves – efter straff.

Nollan spräcktes aldrig, åt något håll.

- Vi får jobba vidare. Vi är inte tillräckligt vassa i avslutsfasen helt enkelt, säger AIK:s tränare Rikard Norling, som tror att den senaste veckans tajta matchande för laget kan ha spelat in.

- Jag är som tränare inte nöjd med att vi inte gör fler mål i förhållande till att vi har motståndare, generellt sett, under väldigt starkt tryck. I dag tror jag att förklaringen var att krutet inte var så torrt som det brukar.

ANNONS

Nöjda gäster

Det tidigare så hemmastarka AIK har den här säsongen på fyra matcher på Friends arena en förlust, två 0–0-matcher och bara en seger.

- Vi hade hoppats på mer när vi går ifrån säsongen i fjol, att kunna bibehålla kraften och det har vi väl inte gjort. Men jag hade varit mer fundersam på riktigt om vi trots allt inte hade haft den kraften i spelet som jag ändå tycker att vi har. Poängskörden och antal inspelade mål framåt är inte tillräckligt bra, säger Norling.

De tillresta Sundsvallssupportrarna kunde glädja sig åt att deras lag lyckades hålla nollan mot AIK för första gången på 24 försök.

- Jag är jättenöjd att sitta här med en poäng borta mot AIK, det är inte många som klarar det. Det är skicklighet från oss och en del tur att de inte gör mål. Jag är väldigt nöjd med hur killarna kämpar hela vägen in och orkar, säger Giffarnas tränare Joel Cedergren.

ANNONS
TT

ANNONS