Sebastian Selin gjorde hattrick i Almtuna. Arkivbild.

AIK knep poäng i Karlskoga

Efter vissa besvär vann Bik Karlskoga över AIK och behöll ledningen i hockeyallsvenskan. Toppkollegan Mora är dock ifatt poängmässigt efter en klar seger över Pantern.

|

AIK kvitterade två gånger om i Nobelhallen och det var först i förlängningen som Karlskoga vann efter Victor Ejdsells 3–2-mål. Poängen förbättrade inte läget i de nedre regionerna för AIK, eftersom Almtuna klev förbi efter klara 7–3 hemma över Oskarshamn. Med tre mål blev Sebastian Selin i Almtuna omgångens målskytt.

Bik Karlskoga fick sällskap på 63 poäng i toppen av Mora, som slog Pantern med 4–1. Emil Bejmo och Viktor Amnér utnyttjade powerplaylägen till 2–0 på Moras väg mot tre poäng.

En disciplinerad bortaseger över Timrå gav Tingsryd tre poäng som innebär att laget anför skaran som jagar toppduon. Det skiljer dock sju poäng. Efter två mållösa perioder ökade Timrå trycket – men det var Tingsryd som gjorde målen. Ett plötsligt mål inslaget på volley av Adam Schmidt till 3–1 sänkte hemmalaget.

- Visst, jag spelade baseboll som grabb, men det var lite flyt, sade amerikanen till C More.

Efter bland annat en förlustsvit på sex matcher har Tingsryd nu fyra raka segrar.

- Vi fick matchen dit vi ville, 0–0 efter två perioder och chans att vinna. Vi satsade på defensiven och är säkra i den, sade Schmidt.

Jumbon Västerås skrällde med sin 3–1-seger över fyran Västervik. Marcus Bergman satte 2–1 för Västerås mitt i tredje perioden och 3–1 gjordes i tom bur av Stefan Gråhns i slutminuten.

Vita Hästen utklassade Björklöven med 6–0.