Häckens tränare Andreas Alm gläds med sin förra klubb.
Häckens tränare Andreas Alm gläds med sin förra klubb.

AIK hyllas: "Ny era för klubben"

AIK har vunnit sitt första SM-guld i allsvenskan sedan 2009 – och hyllas nu av flera motståndare.

ANNONS

Häckentränaren Andreas Alm, i AIK mellan 2009 och 2016, säger att han tippade laget i topp inför säsongen och tycker att laget vunnit serien på ett nytt sätt för dem.

- Förut har det alltid varit någon form av hybris inblandat men i år vinner de helt naturligt och ganska självsäkert. Det är en ny era för den klubben, säger han.

ANNONS

TT: Vad menar du med hybris?

- AIK är känt för det och har alltid kunnat rida på den vågen. I år har de inte behövt det utan sett till att man är helt klart bäst.

Malmös veteran Markus Rosenberg:

- De har ju varit extremt stabila över hela året, de har inte haft någon dipp alls. Otroligt disciplinerade och det är inte många mål som de har släppt in. De är väl värda (mästare) till slut.

Örebrotränaren Axel Käll skulle gärna ha sett AIK fira guld redan för en vecka sedan.

- Välförtjänt, det är Sveriges bästa lag och det visar man även poängmässigt. Jag hade önskat att vi hjälpt AIK till guldet redan förra söndagen, men då avgjorde ju Sjölund (Daniel, IFK Norrköping) mot oss på slutet.

ANNONS

Den tidigare AIK-spelaren Noah Sonko Sundberg, nu i Östersund, stämmer in hyllningarna.

- Det är jättekul för AIK, det är välförtjänt och starkt gjort efter allt som hänt under året. Jag känner ju många i laget och kommer skicka lite gratulationer senare, säger han.

TT

ANNONS