Åtta åskådare fanns på plats när AIK besegrade Elfsborg med 1–0.
Åtta åskådare fanns på plats när AIK besegrade Elfsborg med 1–0. Bild: Claudio Bresciani/TT

AIK-fansen protesterade – i köpcentrum

Åtta åskådare fanns på plats och kunde jubla när Sebastian Larsson skickade in segermålet för AIK. Men det var betydligt fler som var i köpcentrumet intill för att protestera mot publikrestriktionerna. "Nationalsporten förtjänar mer än åtta personer" står det på en banderoll.

ANNONS
|

Videoklipp från sociala medier visar hur ett stort antal AIK-supportrar med flaggor och trummor sjunger inne på köpcentrumet Mall of Scandinavia i Solna.

Räcket till våningsplanen hade man klätt in med två banderoller.

"Nationalsporten förtjänar mer än åtta personer" och "slopa alla absurda restriktioner" gick att läsa från banderollerna.

De hårda publikrestriktionerna på idrottsevenemang har väckt starka känslor och både klubbar och supportrar har vädjat om att få ta in fler åskådare.

I fredags presenterade regeringen förslag på lättnader där 500 åskådare skulle kunna släppas in från den 17 maj.

Svensk elitfotbolls nye ordförande Jens T Andersson, tidigare vd i AIK, gästade Discovery efter matchen mot Elfsborg där han pratade om publikfrågan och kommenterade bilderna från köpcentrumet.

ANNONS

– Det är klart det inte blir trovärdigt någonstans, vi är för att vi ska ha procentuell tilldelning efter arenornas kapacitet. 500 är mer än åtta, men det är fortfarande väldigt lite här inne på Friends till exempel, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS