Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK tränar under ledning av tränaren Rikard Norling efter beskedet om matchfixningsförsöket och att matchen mot IFK Göteborg ställts in.

AIK-chefen: Ska komma ut starkare

Matchfixningsförsöket i AIK har påverkat spelarna och klubben har anlitat extern hjälp.

Wesström säger att AIK har en trupp med "enormt rakryggade" spelare med ett stort civilkurage och att man nu ska processa händelsen tillsammans.

- Det är en ny upplevelse, en ny situation. Vi har en mängd individer som tacklar sånt här på olika sätt och därför kommer vi att ge individuellt stöd utifrån de behov som finns, säger han.

"Ledsen men inte överraskad"

Det var i tisdags som en, eller flera spelare, ska ha kontaktats av personer som erbjudit pengar för att underprestera i matchen mot IFK Göteborg, som skulle ha spelats på torsdagskvällen.

Wesström berättar att när klubbledningen fick informationen beslutade man sig för att kontakta Svenska fotbollförbundet, Svensk elitfotboll och polisen.

- Vi kände att vi kanske inte hade sportsligt schyssta förutsättningar att genomföra matchen, säger Wesström.

Han säger att han inte är glad över att matchen ställts in, för att spelas senare.

- Det är ju en förlust på alla sätt, men det är en konsekvens som var nödvändigt, säger han.

TT: Är du överraskad över att just AIK drabbas?

- Jag är ledsen, men inte överraskad. Vi är en del av ett samhälle som uppenbarligen ser ut så här. Jag vet inte hur det här kommer att påverka oss i det korta perspektivet, men i långa loppet kanske vi blir symbol för dem som satte stopp, säger Wesström.

Linnér och Sundgren missar derbyt

AIK:s Oscar Linnér och Daniel Sundgren skulle varit avstängda i mötet med IFK Göteborg, då duon dragit på sig tre varningar var under säsongen. Avstängningarna flyttas nu till måndagens match mot Djurgården, enligt fotbollsförbundets tävlingsbestämmelser som säger att avstängda spelare ska missa nästkommande match i samma tävling.

I en annan paragraf i tävlingsbestämmelserna står det att spelare som är avstängda i matcher som skjuts upp eller avbryts ska vara avstängda när den matchen sedan återupptas. Den paragrafen gäller dock inte i det här fallet, enligt Gerhard Sager, ordförande i fotbollsförbundets tävlingskommitté.

När IFK Göteborg–AIK kommer spelas är ännu oklart.