Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK:s Tarik Elyounoussi.

AIK överlägsna mot Dalkurd

AIK värmde upp med två tidiga skott i stolpen. Sedan lade serieledarna in racerväxeln och ökade med både tur och finess ut försprånget till jagande IFK Norrköping i guldstriden.

AIK-anfallaren var inblandad i tre av AIK:s fyra mål, trots att han inte var sist på bollen någon av gångerna.

- En svår match ändå. Dalkurd jagar poäng i bottenstriden men vi gör jobbet, vi håller nollan, vi gör fyra mål. En solid insats, sammanfattar 30-åringen.

Det var ju Tarik Elyounoussi som stod för det andra av AIK:s två inledande stolpskott.

- Jag trodde ärligt att den skulle gå in!

Det var också han som lade en fin passning mellan benen på en Dalkurdspelare fram till Daniel Sundgren som i sin tur petade bollen till Kristoffer Olsson som styrde in 1–0.

"Trodde han skulle skjuta"

- Jag trodde Daniel skulle skjuta själv så gör han det ännu bättre med den där passningen, säger Elyounoussi med ett brett leende.

Det var han som med en Dalkurdhand i ryggen gick omkull så att AIK fick med sig en straff som Daniel Sundgren med kraft skickade in längs gräset till höger samtidigt som Sixten Mohlin kastade sig till vänster.

- Nämen jag bestämde mig redan innan matchen. Jag visste att jag var uppskriven som förste straffskytt nu när vi har missat några straffar på rad så det var inga konstigheter. Jag brukar vara bra från elva meter, säger straffskytten Sundgren.

En straff som Tarik Elyounoussi applåderade med glädje.

- Riktigt bra! Daniel var iskall, jag blev nästan lite avundsjuk. Jag ville också ta straffen men han stod på listan så det var okej. Men jag ska ta upp det med han som har hand om fasta situationer. Jag måste med på den listan nu alltså, skojar norrmannen med glimten i ögat.

Han var utöver allt annat även inblandad i närkampen som gav 3–0, då bollen studsade från AIK-anfallarens ben till Dalkurdbacken Alexander Ekblad som olyckligt styrde in bollen med baken.

Klev av efter 72 minuter

Tarik Elyounoussi klev sedan av konstgräset i 72:a minuten.

Två minuter efter det krutade ersättaren Nicolas Stefanelli in gästernas fjärde mål.

- Jag klev av då jag inte är så förtjust i konstgräs. Det är lätt att få skador om man kör på för länge, det har hänt mig tidigare så man får vara lite smart när man har en sådan ledning. Det var en försiktighetsåtgärd, berättar Elyounoussi.

TT: Nu har ni åtta poäng ner till tabelltvåan IFK Norrköping?

- Helt ärligt, så är det inget jag tänker på. Visst är det en skön känsla men det är farligt att tänka för mycket på det, då kanske man börjar chilla lite. Det är viktigt att vara ödmjuk och hungrig – hela tiden.

TT: Var det till och med ”bra” att ni åkte på första förlusten på 32 matcher mot just Norrköping nyligen?

- Ja, det kanske var en bra väckarklocka. Vi har vunnit så många matcher, inte förlorat någon gång och då blir man lite så här bekväm kanske? Det hände något där, vi kände att hej, vakna upp! Om vi tror att det går av sig själv så kommer vi få problem.