Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersunds Hosam Aiesh gjorde matchens enda mål mot IFK Norrköping.

Aiesh mål sänkte Norrköping

I fjol blev han skickad till superettan två dagar före premiären. Ett år senare är Hosam Aiesh en startspelare i Östersund – och matchvinnare.

Samtidigt som Östersund förra säsongen överraskade många under sin allsvenska debut under våren fick Hosam Aiesh finna sig i att vara utlånad till Varberg i superettan.

- Jag var ung och behövde speltid, men de har hela tiden fortsatt tro på mig. Så på så sätt kändes det ändå bra, säger han.

Förarbete av Sema

I år har den 22-årige göteborgaren fått en betydligt roligare start på säsongen. Som högerytter är han med både långt ner i försvarsspelet och långt fram i anfallen.

Prov på det senare fick hemmapubliken att jubla redan efter fyra minuter då Ken Semas förarbete gav Aiesh öppet mål som han tog vara på.

- Ken gör det jättebra i förarbetet. Jag ska vara där på bortre, så det var enligt plan.

Målet fick självförtroendet att växa ytterligare hos talangen och tillsammans med övriga på hemmalagets mittfält gav de Norrköping inte några farligheter framåt trots jämnt bollinnehav.

- Det känns bra, en jättekul match att spela. Sen byter Graham mycket i laget så jag känner mig inte given på en plats i startelvan bara för detta, säger Aiesh.

Möts i cupfinal till veckan

Men han spelar gärna redan på torsdag, då lagen möts igen när finalen i Svenska Cupen spelas på samma plats och mellan samma lag.

- Det ska bli skitkul med fullsatta läktare. Men detta var en viktig seger för starten på allsvenskan, vi får inte bara fokusera på cupen nu, säger Aiesh.

IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson var redan på presskonferensen revanschsugen. Han menade att det tidigare ledningsmålet präglade matchen.

- Det blev en mardrömsöppning. Mot Östersund borta som är så bollskickliga och försvarar sig så bra är det svårt att få underläge så snabbt. All heder åt spelarna som jobbar stenhårt i 90 minuter trots att vi ligger under så länge, säger han.

- Vi ska se till att komma hit mycket bättre på torsdag. Det blir speciellt att mötas så tätt i början på säsongen, man får lära känna laget man möter och vet spelarnas roller på ett annat sätt än i den vanliga allsvenskan.