Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: PETER HOLGERSSON

Aiesh kan lämna Östersund – för Blåvitt

Hosam Aiesh, 24, vill lämna Östersund och jagas av flera klubbar i allsvenskan. Men enligt uppgifter till GP är det IFK Göteborg som leder jakten, något Expressen var först att rapportera om.
"Inga kommentarer", skriver sportchefen Kennet Andersson i ett sms.

IFK Göteborg har varit tydliga med att det kan komma att dyka upp förstärkningar uppe på Kamratgården under sommarens transferfönster och då främst på två positioner. Där en mittback och en offensiv mittfältare är högst på önskelistan efter att Carl Starfelt sålts till Ryssland och Patrik Karlsson Lagemyr dragit på sig en långtidsskada.

– Vi kollar på alla möjligheter. Vi känner oss inte sådär superstressade. Det ska passa in bra. Det finns inget som säger att det blir, det finns inget som säger att det inte blir heller, sa sportchefen Kennet Andersson efter segern mot AFC Eskilstuna.

LÄS MER: IFK intresserat av Öis jättetalang

Ni håller dörrarna öppna helt enkelt?

– Det måste vi göra. Både nu, nästa fönster och framöver också. Vi jobbar med allting samtidigt.

Nu kan dock klubben ha hittat en offensiv förstärkning och det i Östersunds Hosam Aiesh. Klubben ska ha lagt ett bud på yttermittfältaren och vill få klart med 24-åringen så snart det bara går, något som Expressen var först att rapportera om.

"Inga kommentarer", skriver IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson i ett sms till GP.

Vill flytta inom Sverige

Enligt uppgifter till GP vill Aiesh inte vara kvar i Östersund och ska ha meddelat sina lagkamrater att han kommer att lämna klubben. Han ska dessutom föredra en flytt inom Sverige – även fast det finns utländskt intresse. Jakten på hans signatur leder IFK Göteborg som dock kommer att få stor konkurrens då Aiesh även uppvaktas av flera andra klubbar i allsvenskan.

– Det är smickrande att en så fin klubb är intresserad, säger Aiesh till Fotbollskanalen.

Hosam Aiesh inledde sin seniorkarriär hos BK Häcken där det endast blev ett framträdande innan han efter en lånesejour hos Varberg Bois hamnade hos Östersund. Väl där kom genombrottet för 24-åringen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.