Ahnelöv om skräckskadan: ”Paniken började komma”

Jonas Ahnelöv, 32, träffades av en skridsko över halsen. Där och då befarade Leksand-backen det värsta.
– Jag tänkte på om jag skulle få träffa mina barn igen, säger han till SiljanNews.

ANNONS

Fredagsträningen för Leksand blev omtumlande.

I en kampsituation fick backen Jonas Ahnelöv en skridskoskena rätt över halsen. Den nu 32-årige backen insåg direkt vad som hade hänt och oron spred sig.

– När jag tittade ner på isen såg jag att det var blod där. Jag tog upp handen till halsen och då blev även den full av blod. Då började paniken komma, säger Jonas Ahnelöv till SiljanNews.

Därefter fördes Ahnelöv med ambulans till Falu lasarett där han fick vård.

– Jag tänkte på om jag skulle få träffa mina barn igen, ja sådana funderingar var det som snurrade uppe i huvudet. Det var riktigt jäkla otäckt och det är något jag inte önskar någon annan människa att behöva vara med om, säger Ahnelöv.

ANNONS

Inne på sjukhuset fick han reda på hur tur i oturen han faktiskt hade haft.

– De sa på sjukhuset att det bara var någon millimeter från halspulsådern. Då hade det kunnat sluta hursomhelst, säger han.

På meritlistan har Jonas Ahnelöv ett VM-brons med Tre Kronor. Förutom Leksand har han även representerat Rögle BK, Modo Hockey, San Antonio Rampage, Frölunda HC samt varit utlandsproffs i KHL hos ryska Avangard Omsk.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS