Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ahmed Yasin stängs av i tre matcher

Armbågen mot Sebastian Ohlsson i Göteborgsderbyt stod Ahmed Yasin dyrt. Häckenspelaren har stängts av i tre matcher.
"Wow", kommenterar 28-åringen på Twitter.

Det var i underläge 0–1 i derbyt mot IFK Göteborg som Ahmed Yasin jagades av Blåvitts lagkapten Sebastian Ohlsson. En armbåge träffade Ohlsson i ansiktet – och Yasin fick syna det röda kortet.

– Det var absolut inte min avsikt att träffa honom. Jag försökte bara komma ifrån. Jag är inte en sådan spelare som är aggressiv på det sättet, som letar problem på planen, men det är som det är. Jag kollade med Sebastian hur det var med honom, sa Ahmed Yasin till GP efter matchen.

LÄS MER: Besviket i Häcken efter röda kortet – och sena förlusten

Trots en man mindre kvitterade Häcken sedan derbyt, men bara för att se Robin Söder nicka alla tre poäng till IFK i den sjunde stopptidsminuten.

Sista ordet var dock inte sagt i fallet, och knappt tre veckor senare basunerar nu Yasin själv ut att han stängts av i tre matcher – något som också bekräftas på förbundets hemsida.

"Wow", kommenterar yttern på sin Twitter.

Yasin har redan avtjänat en match på sitt straff, i form av den automatiska avstängningen i mötet med Elfsborg. De ytterligare två innebär att han missar mötena med Hammarby (1 juli) och Norrköping (7 juli).

Se situationen nedan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.