Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: PER WIKLUND
Bild: PER WIKLUND

Agus kvitterade med delikatess

Alessandro Agus blev utsedd till bästa spelare för sitt Lindås. Vid sitt 1-1-mål bjöd han publiken på en riktig delikatess. Han snodde med sig bollen direkt från tekning och sprang sig fri.
– Det var en liten gammal klassiker, säger Agus efter matchen.

Lindås föll med 2-6 i derbyt. Men matchen var länge jämnare än slutresultatet visar.

– Det är små marginaler i mitten av matchen. Men vi känner att halva matchen gjorde vi jättebra. Hade vi fått in en boll där så vet vi inte hur det hade slutat. Vi blir lite trötta och får slut på krafter i slutet, säger Lindås Alessandro Agus och fortsätter:

– Men vi är helt okej nöjda trots att det blev förlust tyvärr.

"Jag brukar inte få ta tekningar längre"

Vid ställningen 0-1 och en lagkamrat utvisad ställde sig Agus för att ta hand om en tekning. Men istället för att försöka lägga bollen bakåt som de flesta kanske väntade sig, tekade han framåt. Varianten lurade alla och plötsligt hade han sprungit sig till ett friläge. Väl fri gjorde han inga misstag och istället för 0-1 och boxplay var ställningen 1-1.

– Det var roligt. Jag brukar inte få ta tekningar längre, men när jag var yngre så tekade jag ofta framåt. Så att nu fick jag chansen när det var boxplay och så gick det vägen. Det var en liten gammal klassiker kan man säga, berättar Agus.

2-1 kom efter omdiskuterad situation

Lindås fortsatte att spela bra. Men 17 minuter in i andra perioden kom Pixbos 2-1-mål. Efter en omdiskuterad situation där en Lindåsspelare legat skadad vid Pixbo-målet samtidigt som Pixbo kontrade.

– Det är lite typiskt vår säsong. Någon bli skadad eller något händer och så självklart gör dom mål 10 sekunder efter. Jag vet inte vad reglerna säger, om domaren ska blåsa av eller inte men det är tråkigt när det blir ett sådant mål som ändå blir så viktigt i matchen, säger Alessandro Agus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.