Sirius målkung Moses Ogbu gjorde matchens enda mål mot Eskilstuna, som är fortsatt segerlöst under allsvenska debutsäsongen.

Aggressivt AFC förlorade igen

Michael Jolley vill se ett mer aggressivt och offensivt spel från sitt Eskilstuna. Aggressivt blev det. Men inga mål mot hemmastarka Sirius som plockade nya poäng (1–0) på Studenternas.

Hög press. Sluta backa hem och mer fart framåt.

Så ska den allsvenska jumbon Eskilstuna radera den tunga nollan ur vinstkolumnen – är det tänkt.

Det höll en stund mot tabelltrean Sirius. Sedan malde succélaget från Uppsala ner gästerna med dominans i bollinnehavet, ett starkt passningsspel och en fin bredsida från Moses Ogbu som i slutet av andra halvlek gjorde sitt sjätte allsvenska mål för säsongen.

- Vi vill trötta ut motståndarna. Har man mycket boll och hotar mycket så blir de tröttare och tröttare, konstaterar Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf som tycker att Eskilstuna har lyft sitt spel under de knappa tre veckor som Michael Jolley tränat laget.

- De var mycket mer offensiva, åtminstone i det defensiva spelet, nu. De försöker lyfta spelet högre och vara mer aggressiva. Det blev tuffare för oss men tar man sig bara förbi den pressen så öppnas planen upp.

Bytte målvakt

Precis så skedde och Sirius kunde mycket väl ha vunnit matchen med större siffror än 1–0 då exempelvis Johan Andersson sköt klockrent i stolpen och Philip Haglund sånär skickade in en cykelspark, som gick tätt utanför.

Tursamt för Eskilstunamålvakten Alireza Haghighi, Jolleys val framför Tim Erlandsson som spelat de tretton första allsvenska matcherna.

- Tim har varit extremt bra för oss, men vi har ett väldigt ungt lag och Alireza har mer erfarenhet. Jag pratade med båda två i veckan och bestämde mig sedan för att Alirezas erfarenhet skulle vara värdefull för oss i en sån här match, säger Jolley.

TT: Ditt betyg på Haghighi?

- En bra debut. Han hade tyvärr problem med utsparksbenet, så vi fick ändra lite där men han hade bra närvaro i målet och lyfte upp backlinjen en bit så jag är nöjd.

"Ger precis allt"

Den VM-meriterade iranske landslagsmålvakten har sedan tidigare en skada i baksidan av låret och det var nära att den allsvenska debuten tog slut efter en kvart när egna backen Ludwig Öhman Silwerfeldt skulle rensa bort bollen men i stället råkade dra sitt knä rätt i huvudet på Haghighi.

- Det är sånt som händer. Det visar att våra backar ger precis allt och även offrar sina kroppar för att stoppa bollen. Det är modigt och den typ av försvar vi behöver just nu, säger Jolley.

- Vi är en grupp som är väldigt stark mentalt. Vi har fortfarande kontakt uppåt i tabellen så vi är långtifrån körda. Om vi fortsätter jobba som vi gör nu kommer vi att spela som jag vill och då kommer resultaten att komma. Vi är nära den där segern nu.